— Wij verhogen uw comfort
Comfortlift Orona
  • Home
  • Blog
  • 15 oktober: internationale dag van de witte stok

15 oktober: internationale dag van de witte stok

vrijdag 15 oktober 2021
15 oktober is internationaal uitgeroepen tot dag van de witte stok. Bedoeling is om extra aandacht te vragen voor de veiligheid en het comfort van alle weggebruikers met een visuele handicap.

Dop jij mee?

Ooit al gehoord van de dopjesactie? Je doet er het Belgisch Centrum voor Geleidehonden een enorm plezier mee! Ook bij ons op het werk zamelen wij plastic dopjes in. De opbrengst van de actie gaat naar de opleiding van blindengeleidehonden. Naast het zijn van een trouwe metgezel, omzeilen de schattige viervoeters obstakels op de stoep, geven ze een zebrapad aan of zoeken ze een zitplaats op het openbaar vervoer.

Wat doen wij?

Ons hoofddoel is het toegankelijk maken van de volledige woning. Dit geldt natuurlijk ook voor blinden en slechtzienden. Zo zorgen wij ervoor dat iedereen zolang mogelijk thuis kan blijven wonen in zijn vertrouwde omgeving.

De knoppen in de cabine van onze huislift DHM zijn bijvoorbeeld voorzien van braille. Zo kan elke gebruiker zonder problemen de lift bedienen.

Onze trapliften zijn dan weer zo makkelijk in gebruik dat de bediening zeer intuïtief is. Gewoon de bedieningsknop in de richting die je wil voortbewegen duwen en je bent vertrokken. Op de armleuning van onze Diamant traplift voel je zelfs waar je moet drukken.

De afstandsbediening van onze Plato traplift is op zijn beurt voorzien van pijltjes waardoor je deze ook zeer makkelijk kan hanteren.


Lijkt een traplift of huislift wel de oplossing voor bij u thuis? Contacteer ons gerust voor vrijblijvende info.