— Wij verhogen uw comfort
Comfortlift Orona
  • Home
  • Blog
  • 6 redenen waarom een huislift het leven makkelijker maakt voor zowel jong als oud

6 redenen waarom een huislift het leven makkelijker maakt voor zowel jong als oud

donderdag 19 november 2020
Hoewel een huislift in de eerste plaats bedoeld is om je woning toegankelijk te houden, heeft zo’n lift in huis nog veel meer voordelen. En dat zowel voor jong als oud! Wij lijsten er enkele op!

Woning voor iedereen toegankelijk

Allereerst maakt een huislift je woning toegankelijk voor iedereen die je liefhebt, en dat over generaties heen. Zo kunnen bijvoorbeeld ouderen, maar ook mensen met een beperking zich steeds veilig en comfortabel in je volledige woning voortbewegen.

Minder risico

Natuurlijk doe je ook jezelf een plezier. Een trap blijft een van de meest risicovolle onderdelen van een huis. Met een huislift verminder je dan ook meteen het risico op letsels, breuken of zelfs overlijdens door een val op de trap. Tegelijk gun je je met een huislift natuurlijk een comfortabeler leven en zo ook standaard de flexibiliteit om dingen gedaan te krijgen in huis.

Safety first

Een huislift is dan ook heel gemakkelijk én veilig om te gebruiken. Zo’n lift is namelijk van allerlei veiligheden voorzien, waardoor jong en oud ze zonder gevaar kunnen gebruiken. Zo stopt de lift vaak vanzelf in een onveilige situatie en bij een vasthoudbediening beweegt de lift alleen als de knop ingedrukt is en blijft.

100% op maat

Het fijne aan een huislift is dat die praktisch in elke woning kan geplaatst worden, en bovendien perfect op maat kan gemaakt worden. Dat betekent dat in elke situatie voor het type lift gekozen wordt dat het meest aangepast is aan het precieze doel van de lift en bijkomende individuele wensen zoals grootte, hefgewicht, aantal mensen dat vervoerd moet worden, eventuele extra’s…

Vlot geïnstalleerd

Een extra voordeel aan een huislift is dat de installatie vaak vlotter verloopt dan je zou verwachten. Zo heb je voor de meeste huisliften geen bouwvergunning nodig, aangezien de aanpassingen aan je huis eigenlijk vrij beperkt zijn. Vaak moet er wel een liftput en schacht geplaatst worden, maar dat kan indien nodig ook omzeild worden. Zo kan de liftput vervangen worden door een helling, kan de lift ook buitenshuis geïnstalleerd worden…

Interessante investering

Een huislift is ten slotte op meerdere vlakken een zeer interessante investering. Het is sowieso een meerwaarde bij de verkoop van je woning. Met een huislift weet je namelijk dat je woning klaar is voor de toekomst. Doordat alle delen van je huis bereikbaar blijven, zal je er langer kunnen blijven wonen.
Meer weten over de mogelijkheden van een huislift? Contacteer ons voor meer info!