— Wij verhogen uw comfort
Comfortlift Orona
  • Home
  • Blog
  • Alles wat je moet weten over trapliften voor buitengebruik

Alles wat je moet weten over trapliften voor buitengebruik

dinsdag 02 maart 2021
Een traplift geeft je je bewegingsvrijheid terug. Zo kan je in alle comfort en veiligheid actief blijven zonder barrières. Binnen je woning, en met een buitentraplift ook de wereld daarbuiten. Maar hoe werkt een traplift voor buiten precies en waarin verschilt zo’n buitentraplift van eentje in huis?


Een voordeur, tuin, terras of garage die enkel te bereiken is via trappen, kan voor problemen zorgen wanneer je minder mobiel bent. Ook voor gasten die moeilijker te been zijn, kunnen die buitentrappen obstakels vormen. Net als voor binnentrappen, bestaan er gelukkig ook trapliften voor buitentrappen.

Gelijkenissen met binnentraplift

Of het nu om een volledige buitentrap gaat, enkele treden of simpelweg een niveauverschil: voor elke hindernis bestaat een geschikte buitenlift. Net als voor een binnentraplift maakt het ook niet uit of het om een korte of lange trap gaat, of de trap al dan niet recht is. Voor buitengebruik raden wij onze traplift Diamant aan. Een traplift met compact design, een brede, verstelbare stoel en een zeer hoge draagkracht tot 190 kg.

Een traplift voor buiten lijkt dan ook sterk op een traplift voor binnen. Beide werken volgens hetzelfde mechanisme: een stoel beweegt zich door middel van een motor voort over een rail. Met de (afstands)bediening kan de gebruiker zelf de traplift besturen. De traplift voor buiten is ook voorzien van allerlei veiligheden zoals extra accu voor bij een stroompanne of automatische stop bij obstakels.

Ben je eerder op zoek naar een plateaulift voor buiten? Ons hefplateau Avansis installeren wij zowel binnen als buiten. Bekijk de verschillende Avansis opties voor verschillende hefhoogtes:

Specifieke kenmerken buitenlift

Anders dan bij een traplift in je woning moet de lift buiten je woning wel bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden. Denk aan de hitte in de zomer en de koude in de winter, zodat de buitentraplift het hele jaar door bruikbaar is. Hetzelfde geldt natuurlijk voor wind, regen, hagel, sneeuw en vorst. Daarom zijn de verschillende onderdelen van de buitenlift steeds goed geïsoleerd en waterbestendig gemaakt. Bij de traplift voor buiten leveren we ook steeds een beschermhoes of voorzien we eventueel beschutting.

Om ongewenst gebruik of vandalisme van de buitentraplift te voorkomen, is er een slot of sleutel voorzien. Zo ben je zeker dat jij de enige bent die de lift kan gebruiken.

Een buitentraplift laten plaatsen in 3 stappen

Het plaatsen van een traplift buiten gebeurt op vrijwel dezelfde manier als een traplift binnen.

  1. Onze expert komt altijd eerst langs om je situatie en bijbehorende mogelijkheden te bespreken. Daarbij zal hij ook de maten van je trap meteen meten.
  2. Op basis daarvan krijg je een gedetailleerde, vrijblijvende offerte. Daarbij beantwoorden wij met veel plezier je vragen.
  3. De volgende stap is de installatie van de buitentraplift zelf. Dat gebeurt even snel als bij een binnentraplift, al kunnen er wel ook wel enkele voorbereidende werken vereist zijn. Mogelijk moeten de treden van de buitentrap nog ontmost of verbreed worden, of moet er aan het begin of einde van de trap nog een verharding komen.

Wil je graag een buitentraplift installeren? Contacteer ons dan vrijblijvend voor meer info of advies.