— Wij verhogen uw comfort
Comfortlift Orona

Antwoorden op al je vragen over een traplift

dinsdag 01 oktober 2019
Een traplift maakt je leven makkelijker. “Een traplift in huis? Ja, maar…” Ssssht. Op deze “ja, maar” ontdek je hier eindelijk het antwoord.

Wat als ik een smalle trap heb?

Maak je niet druk. Zelfs voor smalle trappen zijn er gepaste oplossingen. Trapliften worden zowel op brede als op smalle trappen geplaatst. Althans dat kan Comfortlift je verzekeren. De rail wordt zowel boven als beneden voorzien van een uitloop zodat het makkelijk is om af of op te stappen. Op momenten dat andere bewoners gebruik moeten maken van de trap, kan het zitje, de armleuning en de voetsteun opgeklapt worden. Zo is er altijd voldoende ruimte om de trap op een veilige manier te gebruiken.

Ik heb een trap met een bocht, wat nu?

Trappen met bochten, rechte trappen, wenteltrappen, binnen of buiten, waar een trap is, kan een traplift geïnstalleerd worden. De op maat gemaakte gebogen rails zorgen ervoor dat geen enkele trap een uitdaging wordt. Alé, zolang het geen glazen trap is tenminste. Maak je dus niet langer druk over hoeveel bochten je trap heeft en of dit dan wel gaat etc. Wil je comfort? En vooral terug naar boven gaan? Waar twijfel je nog over?

Dat er op een glazen trap geen traplift geïnstalleerd kan worden? Let’s find it out!

“Ik heb een glazen trap”

Een glazen trap. Dat is pas een uitdaging, want waar ga je boren? In het glas? Nee. Zéker niet! Om de plaatsing van een traplift op een glazen trap mogelijk te maken, wordt er gebruik gemaakt van een MONO-traplift, waarvan de rail vakkundig wordt vastgemaakt op maat van de trap. De volledige rail wordt uiteindelijk vastgemaakt met een speciale transparante lijm. En het resultaat? Dat mag er gerust zijn!

Oh, wacht even! Ik heb meerdere verdiepingen?

Dankzij de gebogen rails kan de traplift rijden via gangen en verdiepingen. Bovendien kan de bovenste buis ook als trapleuning worden gebruikt. Twee vliegen in één klap dus!

En een asymmetrische trap?

In geval van een trap die asymmetrisch is, wordt er gebruik gemaakt van een gebogen rail die telkens geplooid wordt bij een bocht, zodat de bocht perfect wordt nagebootst.

Een oude traplift vervangen door een nieuwe

Je oude brol vervangen door een nieuwe traplift? Kan dat wel? En wat met de vorige boorgaten of de specifieke wensen bij de nieuwe traplift? Bij het plaatsen van een traplift worden kleine gaatjes geboord om steunen op de trap te bevestigen. De traplift en rail worden zodanig geplaatst dat er geen oude of nieuwe boorgaten zichtbaar zijn. De enkele gaatjes die dan toch zichtbaar zouden zijn, kunnen perfect opgestopt en bijgewerkt worden. De nieuwe lift komt dus op de plaats van de oude, zonder zichtbare sporen. Wens je een grotere zitting of voetplaat? Een geheel nieuwe stoel? Deze wijzigingen kunnen perfect doorgevoerd worden op je nieuwe traplift.

Duurt de installatie lang?

Ben je benieuwd hoelang het duurt om een traplift te laten installeren? In enkele uren is het gefikst. Je huis wordt in exact dezelfde staat achtergelaten als hoe het was. Uiteraard met een gloednieuwe traplift die de waarde van je huis laat stijgen!

Nog vragen? Aarzel niet en zet jezelf op de eerste plaats!