— Wij verhogen uw comfort
Comfortlift Orona

December is feestmaand

dinsdag 08 december 2020
De feestdagen staan voor de deur. En ook al zullen ze anders gevierd worden dan andere jaren, genieten is een must. Het zal geen grootst familiefeest worden, maar een diner in kleine kring. Misschien is er fysieke afstand, maar mentaal staan we allemaal voor dezelfde uitdagingen. Laat ons dus bubbels drinken in onze kleine bubbel en allemaal gezond blijven. Zo kunnen we sneller onze geliefden weer in de armen sluiten.

Culinaire verwennerij

Zie je er andere jaren tegenop om te koken voor je hele familie? Misschien is het wel het jaar om lekker zelf te koken. De personen aan de feesttafel blijven namelijk beperkt tot je eigen gezin en bij uitbreiding een knuffelcontact. Laten we daar de voordelen van inzien en de innerlijke Sergio Herman of Peter Goossens loslaten. Roer zelf in de potten of maak de voorbereidingen deel van een gezellige avond. Een gerecht dat je volledig kan klaarmaken op voorhand en dan nog even in de oven moet opwarmen is ideaal als feestmaal. Zo kan je de avond zelf gezellig bij de mede-feestvierders blijven zitten.

Virtuele pakjesavond

Bestel pakjes online – bij voorkeur bij een lokale, kleine zelfstandige – en laat zeleveren op het adres van de bestemmeling. Zo kunnen ze ze zelf onder de kerstboom leggen en uitpakken op kerstavond. Je kan zelfs videobellen om de reactie live mee te maken. Kleed je mooi op, voorzie een kerstmuts of rendieroortjes om de kerstsfeer nog meer naar boven te halen. Je kan bovendien een heuse secret santa organiseren. Genoeg tools om coronaproof naampjes te trekken. Zo blijft het voor iedereen een verrassing wie er zijn cadeautje verzorgde.

Sfeervolle lichtjes

Versier je huis met lampjes of leuke kerstversiering. Misschien is het wel leuk om van uw straat een Winter Wonderland te maken. Sla met de buren de handen in elkaar en maak van jullie straat een echt pareltje. Kerstslingers, kerstbomen, raamtekeningen, … mogelijkheden genoeg om op een creatieve manier de ambiance erin te brengen. Of spreek af met de buurt om elk 1 letter aan het raam te kleven en zo een leuke kerstboodschap mee te geven aan de buurtbewoners of toevallige passanten.

Goede voornemens

Een nieuw jaar is ook een ideale gelegenheid om nieuwe voornemens vast te leggen. Wil je een nieuwe taal leren, je kookskills bijschaven, trainen voor een sportieve uitdaging? Stel haalbare doelen, zo haal je heel wat voldoening uit het bereiken ervan. Je mag jezelf bijvoorbeeld ook verwennen door wekelijks op woensdag een me-time moment in te plannen of op vaste tijdstippen take away te bestellen bij een lokale handelszaak. Zo steun je de kleine zelfstandige en spaar je zelf eens tijd in de keuken uit.

Er zijn zoveel mooie, kleine dingen in het leven die nog meer gewaardeerd worden. Hou eventueel een schriftje bij en noteer daarin de zaken waar je blij van wordt. Daar kan je dan in bladeren wanneer het even moeilijker is.

Het belangrijkste voor 2021 blijft een goede gezondheid en omringd worden door de mensen die je liefhebt.