— Wij verhogen uw comfort
Comfortlift Orona
  • Home
  • Blog
  • Easylift uitgelicht: comfortabel verplaatsen tussen 2 verdiepingen

Easylift uitgelicht: comfortabel verplaatsen tussen 2 verdiepingen

donderdag 17 september 2020
Je denkt eraan een huislift te laten plaatsen om je vlot en comfortabel te kunnen verplaatsen tussen twee verdiepingen in je woning? Dan is de Easylift zeker het overwegen waard. Hieronder lichten we graag even de belangrijkste feiten over dit type huislift voor je uit!

Voor wie?

De Easylift is de ideale lift voor een verplaatsing tussen twee verdiepingen in een private woning. Met de lift kunnen onder andere rolstoelgebruikers, ouderen die de trap niet meer kunnen nemen of mensen met een beperking zich opnieuw vlot doorheen hun huis bewegen. 

Bovendien zorgt de halfopen kooi in combinatie met de transparante panelen voor een ruim gevoel. Daardoor is de Easylift ook uitermate geschikt voor mensen met claustrofobie die zich niet op hun gemak voelen in een klassieke lift.

Welke aanpassingen zijn nodig in huis?

De Easylift kan heel gemakkelijk geïnstalleerd worden, er is namelijk geen schachtput of liftschacht voor nodig. Dat betekent dat de aanpassingen die moeten gebeuren in huis ook zeer beperkt zijn. 


Hoe werkt de lift?

De Easylift wordt aangedreven door een geluidsarm hydraulisch systeem. Dat betekent dat de kooi verplaatst door de aanwezigheid van vloeistof onder druk. Op elke verdieping kan de lift geroepen worden door middel van drukknippen. Ook in de liftkooi zelf zijn knoppen voorzien en een vasthoudbediening waarmee de lift kan bediend worden.
De Easylift kan maximaal 250 kilogram gewicht tot op 3,5 meter hoogte heffen. Ook qua snelheid moet hij niet onderdoen: de lift legt op een seconde tot 6 centimeter af.

Hoe zit het met de veiligheid?

Een investering in een huislift is natuurlijk een investering in je veiligheid. Vandaar dat de Easylift ook van verschillende veiligheden voorzien is. Zo is de lift op meerdere plaatsen voorzien van klemveiligheden: aan de rand van de liftkabine, aan de onderzijde van de huislift en via de vloerplaat. Ook in nood laat de Easylift je niet in de steek. Via de noodbediening kan je de lift op elk moment laten dalen en ook de noodverlichting slaat automatisch aan wanneer nodig.

Zijn er opties?

De Easylift is gemaakt van van metaal en kunststof, beide zeer duurzame en onderhoudsvriendelijke materialen. De lift komt in een beige uitvoering, al kan je de onderkant en vloerplaat wel naar eigen smaakt afwerken. Optioneel kan je ook nog een afstandsbediening of telefoon in de lift laten plaatsen.
Meer weten over de Easylift? Contacteer ons voor meer info!