— Wij verhogen uw comfort
Comfortlift Orona

Een lift in huis? Waarom zou je dat doen?

maandag 10 juni 2019
Een lift in huis? Hoort dat niet in een appartement of in een winkelcentrum ofzo? Wie gaat er nu een lift in zijn huis plaatsen? Daar is toch helemaal geen plaats voor? Of toch wel?
Wat is een huislift?

Een huislift is letterlijk zoals het woord het zegt. Het is een lift in je huis waarmee je je makkelijk, verticaal van boven naar beneden en andersom verplaatst.

Een lift in huis? Welke voordelen zijn er?

Een huislift zorgt ervoor dat je als oudere, mindervalide of als je niet goed ter been bent, alsnog naar de bovenverdieping kan gaan. Sterker nog. Heb je meer verdiepingen in huis? De lift kan tot de bovenste verdieping.
Het is een extra comfort voor diegenen die het niet alleen kunnen. Ideaal voor rolstoelgebruikers, zij kunnen met de rolstoel plaatsnemen in de lift, zonder dat ze hun rolstoel moeten verlaten. Zijn er meerdere slecht ter been in één huis? Wel, ze kunnen zich samen verplaatsen!
Een bijkomend voordeel is dat je met je huislift niet alleen personen vervoert, ook zware spullen die je van onder naar boven moet dragen doe je in één weg met de huislift.

Welke soorten huisliften zijn er?

Zo’n huislift kan in verschillende stijlen, soorten en met verschillende mogelijkheden.

Verdiepingen
Er zijn verschillende soorten huisliften. De ene kan max. één verdieping omhoog en de andere is bereid om tot wel zes verdiepingen hoog te gaan. Denk er dus op voorhand goed over na, tot welke verdieping je wil dat de lift gaat. Zo kan je leverancier altijd een op maat gemaakt exemplaar installeren.

Het hefvermogen
Het is belangrijk dat een lift voldoende capaciteit heeft om meerdere personen tegelijk te vervoeren. De meeste huisliften hebben een hefvermogen tussen de 250kg en de 400kg. Om daarover te gaan, moet je al extreem gek doen, toch?

Deuren
Ook in de deuren bestaan er verschillen. Zo heb je bij sommige huisliften automatische deuren bij het bereiken van de gewenste verdieping en andere zijn dan weer handmatig. Voor een rolstoelgebruiker is het handig om voor automatische deuren te kiezen.

De grootte van de lift
Een huislift heb je in verschillende maten. Houd dus ook rekening met hoeveel personen er steeds in de lift moeten. Ga niet voor de kleinste lift als je van plan bent de lift te gebruiken voor meerdere personen tegelijkertijd.
Ontdek de verschillende soorten huisliften.

Hoe gebeurt de installatie? Heb ik wel genoeg plaats?

Plaats? Natuurlijk heb je plaats. Je hebt maar 1 vierkante meter nodig om je huis te voorzien van een comfortabele huislift. Op voorhand komt er een vertegenwoordiger bij je langs, om de beste mogelijkheden en opties met je te overlopen. Een huislift wordt geleverd met een liftschacht of ze kunnen het in een bestaande gemetselde schacht plaatsen. Zo’n installatie duurt een werkweek zodat alle details goed worden afgewerkt. Naderhand krijg je een duidelijke uitleg over hoe je je huislift gebruikt.

Wil je graag een lift in huis om jezelf te voorzien van extra comfort?
Ontvang je graag een vertegenwoordiger die je de mogelijkheden vertelt inclusief je budget, de grootte en het aantal verdiepingen? Waar wacht je nog op?