— Wij verhogen uw comfort
Comfortlift Orona

Enkele waardevolle weetjes over trapliften

dinsdag 11 februari 2020
Van een traplift hebben we allemaal wel al eens gehoord. Ook jij kan je er dus wellicht iets bij voorstellen. Maar wist je deze dingen al over trapliften? We zetten enkele waardevolle weetjes op een rij!

Er bestaan veel soorten

Er bestaan veel verschillende soorten trapliften, vaak afhankelijk van wie de trap zal gebruiken. Zo is de standaard traplift meestal geschikt voor ouderen of mensen die door ziekte minder mobiel zijn, maar zijn er ook trapliften voor rolstoelgebruikers, zware personen, kinderen…

Voor elke trap een lift

Een traplift is zeker niet enkel geschikt voor een brede, rechte trap. Ook voor smalle trappen of trappen met één of meerdere bochten zijn er tal van mogelijkheden.
De prijs voor een traplift varieert naargelang soort en type trap, maar over het algemeen ben je met een traplift zeker goedkoper af dan met een alternatief als een bejaardentehuis, serviceflat…

Zowel binnen als buiten

Een belangrijke reden om een traplift te nemen, is natuurlijk dat je je vlot terug in huis kunt bewegen. Maar wat als bijvoorbeeld je tuin of voordeur enkel via een trap te bereiken is? Dan kan een traplift voor buiten soelaas bieden. Buitentrapliften zijn aangepast aan alle weersomstandigheden en bovendien extra beveiligd.

Personaliseren kan

Bij Comfortlift wordt een traplift altijd op maat gemaakt. De lift kan dan ook op verschillende vlakken gepersonaliseerd worden. Zo kan je de kleuren en materialen zo kiezen dat de traplift perfect in je interieur opgaat. Ook aan jouw comfort wordt gedacht: misschien wil je wel graag een opklapbare voetensteun of draaibare zitting?

Klus is zo geklaard

Het installeren van een traplift gaat niet gepaard met grote verbouwingswerken. Integendeel: de klus is eigenlijk zo geklaard. De expert-technieker zal alleen enkele kleine gaatjes in de muur of de trap maken om de rails te bevestigen. De schroeven worden daarna netjes afgedekt. Voor de rest moet alleen een stopcontact voorzien worden.

Waarom nog wachten?

We horen het vaak: mensen hebben spijt dat ze zo lang gewacht hebben om een traplift te installeren. Zeker als traplopen al wat moeilijk gaat, is er eigenlijk geen reden om te twijfelen. Een lift verhoogt niet alleen je mobiliteit, maar ook je levensvreugde. Je kan je immers (opnieuw) vrij en onafhankelijk in huis bewegen. Zo kan je in je eigen vertrouwde omgeving blijven, nu en later.

Graag meer weten over de mogelijkheden van een traplift? Contacteer ons gerust voor meer info!