— Wij verhogen uw comfort
Comfortlift Orona

Hoe voorkom je het vallen van de trap?

donderdag 30 mei 2019
Oudere mensen vallen snel van een trap. En dat is allesbehalve de bedoeling, toch? Ga daarom preventief te werk en zorg dat je gevaarlijke ongevallen voorkomt. Ontdek de traptips die je zéker serieus moet nemen!

Plaats handgrepen

Handgrepen om de paar centimeter langs de trap zorgt voor een veiligere omgeving. Je hoeft ze niet constant te gebruiken, maar bij mindere dagen komen ze zeker en vast van pas.


Ten slotte, kan je verschillende stijlen kiezen. Het is dus een kleine moeite met een groot effect. En niet alleen aan de trap, overal in het huis trouwens!Een goede verlichting boven de trap

Een goede verlichting is alles. Ga nooit de trap in het donker op. Zo verhoog je het risico op een valpartij in plaats van dat je het voorkomt.


Het kan zijn dat je het gewoon bent om jaar en dag de trap op te gaan en je weet wanneer welke treden komen maar wat als je ineens minder goed ziet? Dan is het toch een ideale oplossing!Gebruik een antislip mat op de trap

Trappen zijn vaak glad. En gladheid verhoogt het risico op een gevaarlijke stunt, zoals vallen of keihard uitglijden waardoor je je benen schaaft. Of nóg erger; iets breekt!


Er bestaan antislipmatten die je op je trap plaatst en wat ervoor zorgt dat je trap minder glad is. En als je al matten hebt? Let dan op dat ze niet loshangen! Je struikelt er gemakkelijk over hoor.Een huislift

De ideale manier om jezelf 100% veilig te stellen als je naar boven gaat is een huislift.

“Een huislift?”


Ja! Met een huislift ga je naar boven met of zonder rolstoel.


Een huislift is een échte lift in je huis waarmee je elke verdieping zonder ook maar één trap kan bereiken.


De huisliften vind je in verschillende stijlen, waardoor hij altijd binnen je interieur past.


En ik weet wat je nu denkt. “Een lift in mijn huis? Heb ik daar wel plaats voor?” Natuurlijk heb je daar plaats voor. Zo’n huislift wordt al geplaatst bij 1 vierkante meter ruimte. En dat heeft iedereen, toch?


Het is natuurlijk een grotere stap dan de handvaten of een antislip mat, maar wel de beste oplossing om te voorkomen dat er zich gevaarlijke situaties voordoen. En zéker als je helemaal alleen thuis bent en je graag op je gemak naar boven wil gaan.


Geen materialen op de trap laten

Mensen hebben vaak de neiging om materialen op de trap te leggen die ze naderhand mee naar boven willen nemen. Dit doen ze om te voorkomen dat ze niet meerdere keren onnodig de trap moeten oplopen.


Maar is dat wel een goed plan?


Nee! Want wat als je je spullen even letterlijk over het hoofd ziet? En je benadert de treden waar je je spullen hebt geplaatst? Dat kan alleen maar slecht aflopen, toch?


Ontvang nu je op maat gemaakte offerte voor een huislift. Want laten we eerlijk zijn? ’t Is de beste oplossing om 100% risicovrij naar boven te gaan!