— Wij verhogen uw comfort
Comfortlift Orona
  • Home
  • Blog
  • Huislift zonder schacht of liftput: wat zijn de opties?

Huislift zonder schacht of liftput: wat zijn de opties?

maandag 01 februari 2021
Wanneer de trap in je woning een obstakel wordt, kunnen een traplift of huislift ervoor zorgen dat je toch nog je volledige woning kan bereiken. Al zien sommigen een huislift niet echt als een optie omwille van de ingrijpende bouwwerken die komen kijken bij het plaatsen van de liftschacht en -put. Al kan in dat geval een huislift zonder schacht of put een uitstekend alternatief bieden. Ontdek hieronder de mogelijkheden!

Hoe werkt een huislift zonder schacht of liftput?

Huisliften zonder schacht of liftput, zoals de Easylift, zijn meestal halfopen liften die langs een eigen constructie op en neer bewegen. De lift kan tussen één of meer verdiepingen bewegen, en voor elke verdieping is een luik voorzien dat sluit als de lift op een andere verdieping staat. Zo kan je elke verdieping van je woning nog ten volle benutten.Wat is het verschil tussen een traplift en huislift (zonder schacht of liftput)?

Zowel een traplift als huislift zonder schacht of liftput maken het mogelijk om je veilig in je volledige woning, en dus op elke verdieping, te bewegen. Een traplift wordt steeds op een bestaande trap gemonteerd. Daardoor wordt een deel van de ruimte op de trap ingenomen, en dat kan ervoor zorgen dat andere bewoners minder bewegingsvrijheid hebben op de trap dan voorheen.

Een huislift zonder schacht of liftput kan eender waar in huis geplaatst worden. Je trap blijft sowieso vrij, en je kan de locatie van de lift ook zo kiezen dat je huisgenoten er zo min mogelijk last van hebben.Wat zijn de voordelen van een huislift zonder schacht of liftput?

Los van het feit dat het installeren van een huislift zonder schacht of liftput weinig grote of ingrijpende verbouwingen vereist, heeft dit type lift wel nog wat voordelen. De huislift kan namelijk ook snel geïnstalleerd worden en dus vrijwel meteen gebruikt worden.

Verder is een huislift zonder schacht of liftput erg compact, waardoor hij bijna overal in huis kan geplaatst worden. De positie kan daardoor ook zo gekozen worden dat de huislift de ruimtes in je woning waar je vaakst komt, verbonden worden. Denk bijvoorbeeld aan je woonkamer en slaapkamer.

De ruimte in de lift kan wel nog variëren naargelang je die als gebruiker zittend, staand of met rollator of rolstoel gebruikt. Ook een huislift zonder schacht of liftput wordt dus steeds aangepast aan jouw persoonlijke noden en je woning.Meer info

Twijfel je nog of een huislift zonder schacht of liftput de beste optie is voor jouw situatie of woning? Of wil je graag nog meer info over de verschillende mogelijkheden? Contacteer ons vrijblijvend.