— Wij verhogen uw comfort
Comfortlift Orona
  • Home
  • Blog
  • Huisliften en hefplateaus voor rolstoelgebruikers: de verschillende mogelijkheden

Huisliften en hefplateaus voor rolstoelgebruikers: de verschillende mogelijkheden

dinsdag 02 maart 2021
Bij Comfortlift gaan we elke dag volop voor volledig toegankelijke woningen. Ook voor rolstoelgebruikers en mensen met een beperking hebben we dus verschillende oplossingen in de aanbieding. Ontdek hieronder een overzicht van alle mogelijkheden voor een rolstoellift in huis.

Huislift voor rolstoel

Met de verschillende huisliften in ons gamma kunnen (ook) rolstoelgebruikers zich makkelijker verplaatsen. De Avansis DHM/DHE, Avansis SB en Easylift zijn als verticale rolstoellift geschikt voor zowel grote als kleine woningen.

Welke huislift voor rolstoel het best geschikt is voor jouw woning of situatie hangt van een aantal factoren af. Het aantal verdiepingen en de hoogte die de lift moet overbruggen bijvoorbeeld, net als het gewicht dat de rolstoellift moet kunnen heffen. Dat kan namelijk enkel de rolstoel en de gebruiker ervan zijn, maar eventueel ook een of meerdere begeleiders.

In sommige woningen zijn ook meer aanpassingen mogelijk dan in andere. Zo is er niet in elk huis de ruimte voor een liftschacht en liftput. De Easylift vereist dan ook geen liftschacht, de Avansis DHM/DHE en Avansis SB wel.

Platformliften

Naast huisliften kunnen ook platformliften treden of hoogteverschillen overbruggen, waardoor alle ruimtes van een woning of gebouw toegankelijk blijven voor de rolstoelgebruiker. De verticale rolstoelliften Avansis ST of Avansis LR zijn geschikt voor zowel binnen als buiten.

Rolstoellift op de trap

In ons aanbod trapliften, is de Avansis R+/B+ dan weer specifiek bedoeld om een rolstoel langs een trap te vervoeren. Deze plateaulift kan zowel op rechte trappen (R+) als trappen met een bocht (B+) of tussenbordessen geplaatst worden. Net als bij onze andere trapliften verplaatst de lift zich, aangedreven door een elektromotor, over een rail die aan de muur of kolommen van de trap bevestigd wordt.

Voordelen rolstoellift in huis

Het belangrijkste voordeel van een rolstoellift in huis is natuurlijk dat een rolstoelgebruiker zich veilig en comfortabel zonder enige barrières in huis kan bewegen. Daarnaast kan een rolstoellift snel op vrijwel elke locatie geplaatst worden zonder dat daarbij veel aanpassingen moeten gebeuren. En dat steeds op maat, en met de veiligheid van de rolstoelgebruiker als topprioriteit.


Zelf op zoek naar een rolstoellift? Of wil je graag meer info over onze verticale huisliften of de rolstoellift voor trap?

Contacteer ons en wij helpen je met veel plezier verder!