— Wij verhogen uw comfort
Comfortlift Orona

Langer zelfstandig thuis wonen: zo kan het!

vrijdag 02 april 2021
Voor veel ouderen is langer zelfstandig thuis wonen een uitgesproken wens. Zo kan je controle houden over je leven en blijven genieten van je geliefde woning en buurt. Maar bij gezondheidsproblemen met lichamelijke klachten lijkt die wens meteen minder evident. Gelukkig zijn er in dat geval verschillende manieren om langer zelfstandig wonen toch mogelijk te maken!


Maak de nodige ruimtes toegankelijk

Om comfortabel langer zelfstandig thuis te wonen, moeten zeker de keuken, woonkamer, badkamer, het toilet en minstens één slaapkamer vlot bereikbaar zijn. In sommige woningen bevinden die ruimtes zich sowieso op dezelfde verdieping. Soms kan een ruimte van boven, bijvoorbeeld de slaapkamer, ook naar beneden verhuisd worden.


Is dat niet het geval, kan je ervoor kiezen om de nodige verdiepingen toch toegankelijk maken met een huislift of traplift. Weet je niet meteen welk type lift het meest geschikt is voor jouw situatie? Bij ComfortLift begeleiden we je met veel plezier in de zoektocht naar een huis- of traplift, volledig op jouw maat.


Kleine hulpmiddelen bieden grote hulp

Niet alleen moeten de verschillende ruimtes in de woning bereikbaar zijn en blijven, je past ze best ook aan zodat je ze vlot kan blijven gebruiken. Zo kan je obstakels en drempels verlagen of wegwerken om het valgevaar te verminderen. Verder voorzie je best ook opstapjes en vasthoudbeugels voor toilet, bad of douche. Niet alleen voor je trap kan je trouwens een lift overwegen, ook voor je bed of bad bestaan liften die je helpen vlot in en uit te stappen. Aankleedhulpmiddelen vergroten eveneens je zelfredzaamheid aanzienlijk. En zo zijn er nog heel wat kleine hulpmiddelen die zeer nuttig zijn om in huis te halen!


Helpende handen

Sowieso is langer zelfstandig thuis wonen een stuk makkelijker als iemand in je omgeving af en toe even bijspringt. Dat kunnen familieleden zijn, maar ook vrienden of buren. Uiteraard is professionele hulp inschakelen ook altijd een optie. Informeer gerust ook eens bij je stad of gemeente welke dienstverlening zij allemaal aanbieden, zoals maaltijden aan huis of een kapper aan huis. Die helpende handen zijn ook fijn om achter de hand te hebben, als je een personenalarm zou willen gebruiken. Daarmee kan je in geval van nood dag en nacht hulp inroepen.


Verhuizen naar een meer geschikte (senioren)woning

Hoewel veel mensen langer zelfstandig thuis wonen interpreteren als langer in hetzelfde huis wonen, kan een verhuis naar een meer geschikte en toegankelijke woning ook een oplossing zijn om langer zelfstandig te wonen. Zeker wanneer de investeringen die je zou moeten doen om je huidige woning volledig aan te passen te hoog blijken.


Dat kan bijvoorbeeld een woning zijn waarbij alles zich op het gelijkvloers situeert, al kan bij meerdere verdiepingen een huislift of traplift er ook voor zorgen dat de woning volledig toegankelijk is. Omdat een woning waarin zich al een huislift bevindt misschien niet makkelijk te vinden is, loont het om ook woningen waarin zo’n lift achteraf geplaatst kan worden een kans te geven. Hetzelfde voor een traplift. Ten slotte zijn er natuurlijk ook verschillende appartementsgebouwen waar de appartementen vlot met een lift te bereiken zijn.


Benieuwd hoe wij je bij Comfortlift kunnen helpen om langer zelfstandig te wonen door een huislift of traplift in je woning te voorzien? Contacteer ons vrijblijvend voor meer info. Wij bezorgen je dan met veel plezier een voorstel op maat!