— Wij verhogen uw comfort
Comfortlift Orona
  • Home
  • Blog
  • ​Mobiel blijven bij het ouder worden: 4 tips om meteen toe te passen

​Mobiel blijven bij het ouder worden: 4 tips om meteen toe te passen

donderdag 03 september 2020
Wanneer we ouder worden nemen onze spierkracht en uithouding af. Daardoor zijn we minder geneigd om veel te gaan bewegen, terwijl we net daardoor dat natuurlijke proces kunnen vertragen. Daarnaast geeft lichaamsbeweging natuurlijk een goed gevoel en meer energie, zowel mentaal als fysiek. Ervaar het zelf met deze tips om mobiel te blijven op latere leeftijd!

Inbouwen in je dagelijkse leven

Als je bewegen als een opdracht ziet, is het sowieso moeilijker vol te houden. Probeer daarom enkele activiteiten in je dagelijkse leven in te bouwen die je met plezier doet. Wandel eens naar de bakker, fiets naar de supermarkt, lees je krant staand, ga op bezoek bij een kennis in plaats van hem op te bellen…

Ga op zoek naar de geschikte sport

Vul die kleine activiteiten vervolgens aan met een sport die echt bij je past en je graag doet. Wat dat precies is, verschilt van persoon tot persoon. Als je nooit een grote sporter was, kan je beginnen met een sport die niet veel behendigheid vereist en makkelijk aan te leren is. Denk aan zwemmen, tafeltennis, dansen, yoga…
Vermijd wel steeds sporten die veel van je lichaam vragen en waarbij de kans op blessures groter is, zoals voetbal. Probeer ook gerust meerdere sporten.

Beweeg in groep

In groep sporten is vaak niet alleen leuker, het zorgt er ook voor dat je op vaste tijdstippen een bewegingsmoment gepland hebt staan. Ga dus eventueel op zoek naar een sportclub waarbij je je kan aansluiten of spreek gewoon zelf met vrienden of familie af om regelmatig samen te sporten.

Maak aanpassingen in je woning

Natuurlijk hoef je niet steeds de deur uit om te bewegen. Mobiel blijven begint eigenlijk al thuis, in je eigen omgeving. Dat moet wel veilig en zonder risico’s kunnen, waardoor je soms enkele aanpassingen zal moeten maken. Eenmaal je bijvoorbeeld de trap niet meer kan of durft nemen, kan een traplift een oplossing bieden. De beweging die je anders had op de trap valt dan wel weg, maar je kan je wel opnieuw in je volledige huis bewegen!
Meer weten over hoe andere een traplift je kan helpen om mobiel te blijven op latere leeftijd? Contacteer ons!