— Wij verhogen uw comfort
Comfortlift Orona
  • Home
  • Blog
  • ​Tips om binnen actief te blijven bij minder weer

​Tips om binnen actief te blijven bij minder weer

donderdag 22 oktober 2020
Wind, regen en steeds frissere temperaturen... Het zijn allemaal redenen om lekker knus binnen te blijven en vervolgens absoluut geen poot meer te verroeren. Toch blijft het belangrijk om ook bij koud of slecht weer voldoende beweging te krijgen. Ontdek hieronder onze tips om ook binnenshuis actief te blijven!

Eigen apparatuur

Je kan bijvoorbeeld in een of meerdere fitnessapparaten investeren. Denk aan een loopband of hometrainer, al bestaan er zeker ook multifunctionele trainingsmachines. Past een fitnessapparaat minder goed in je budget of heb je er eigenlijk de ruimte niet voor? Dan kan je ook nog steeds investeren in eenvoudige, kleine hulpmiddelen zoals losse gewichten, een weerstandsband, springtouw…

Home workouts

Je hoeft trouwens zeker niet altijd naar de fitness of sportschool om een deftige workout te doen. Op YouTube vind je talloze video’s waarmee je de workout van een specifieke fitnesser of personal trainer kan volgen. De mogelijkheden voor home workouts zijn eindeloos: krachttraining, yoga, dans, cardio… Vaak heb je er niet eens veel meer dan een matje voor nodig!

Verplaats je in huis

Om binnen voldoende actief te blijven, is het natuurlijk belangrijk dat je je vlot door je eigen woning kan verplaatsen. Controleer daarom regelmatig of alle ruimtes van je huis voldoende toegankelijk zijn, en werk obstakels weg waar dat kan. Wees daarbij ook realistisch: als het je echt niet meer lukt om de trap op te lopen, hoef je dat uiteraard niet te forceren. Een huislift of traplift kunnen in dat geval een oplossing bieden. En zo kan je dan weer op je bovenverdiepingen blijven rondlopen!

Trainingsmaatje of personal trainer

Ondanks al je goede voornemens, kan het soms nog steeds een opgave zijn om je effectief aan het sporten te zetten. Een trainingspartner kan dat helpen voorkomen. Dat kan simpelweg iemand van je gezin zijn, maar ook een buurman of -vrouw, familielid… Als je niet meteen iemand kent die samen met jou kan sporten, is een personal trainer ook nog steeds een optie.

Of waag je toch eens buiten

Natuurlijk is buiten sporten bij koud weer niet onmogelijk, integendeel! Probeer het binnen sporten daarom regelmatig af te wisselen met wat beweging in de buitenlucht. Kleed je dan wel warm aan, in laagjes en zodat alle blote huid bedekt is, en zorgt dat je voldoende opvalt in het donker. Verder voorzie je best stevig schoeisel, zodat je zeker nergens uitglijdt over een glad voetpad of natte bladeren.
Meer weten over hoe je je huis toegankelijk houdt zodat je er vlot in kan rondlopen? Wij bezorgen je graag meer info over onze huisliften en trapliften!