— Wij verhogen uw comfort
Comfortlift Orona

Tips voor een goed onderhoud van je traplift

maandag 10 augustus 2020
Een traplift heeft regelmatig onderhoud nodig. Eventuele problemen kunnen zo tijdig opgemerkt en voorkomen worden. Zo verleng je niet alleen de levensduur van je traplift, je bent ook zeker van een veilig gebruik. Maar wat houdt zo’n onderhoud precies in?

Waarom?

Door je traplift goed te onderhouden, kan je slijtage en storingen voorkomen. Dat is ook belangrijk met oog op de garantie. Als je je traplift niet onderhoudt, vallen de problemen die zo ontstaan misschien niet onder de garantie. Een traplift moet natuurlijk ook 100% veilig zijn om te gebruiken, iets wat bij een onderhoudsbeurt steeds uitgebreid nagekeken wordt. Op dat moment kan je ook eventuele vragen of opmerkingen doorgeven. Misschien merkte je wel op dat de motor ineens zwaarder loopt of dat de traplift trilt op een bepaald stuk…

Wanneer?

In het onderhoudsboekje van je traplift kan je terug vinden wanneer je toestel onderhoud nodig heeft. Typisch is dat één keer per jaar.

Wie?

Het is aangeraden om een professionele technicus of monteur in te schakelen. Hij weet precies waarop hij moet letten bij de controle en hoe hij het onderhoud moet aanpakken.

Hoe?

Bij de onderhoudsbeurt worden de verschillende onderdelen van de traplift grondig nagekeken. Zo zullen de stabiliteit van de rail en de status van de elektromotor gecontroleerd worden. Ook de levensduur van de batterijen wordt gecheckt, net als de werking van de obstakel detector en veiligheidsrem.

Verder wordt het hele systeem eens grondig gereinigd. Eventuele oneffenheden op de rail, denk aan stof of haar, worden verwijderd. De bewegende onderdelen worden gesmeerd en versleten onderdelen worden vervangen.

Tip: Bij Comfortlift bieden we je de mogelijkheid om een onderhoudscontract op maat af te sluiten. We contacteren je dan op regelmatige tijdstippen om je onderhoud in te plannen. Meer weten? Contacteer ons gerust!