— Wij verhogen uw comfort
Comfortlift Orona
  • Home
  • Blog
  • Tips voor een zorgeloze thuis voor je (groot)ouders

Tips voor een zorgeloze thuis voor je (groot)ouders

maandag 22 februari 2021
Mensen blijven vandaag de dag – nog meer dan ooit – gezellig thuis. Daarom is het net zo belangrijk dat je (groot)ouders op een veilige en comfortabele manier kunnen genieten van hun eigen woning. Lees hier enkele tips.

Blijven bewegen

De efficiëntste manier om een val te vermijden, is nog altijd lichaamsbeweging. Zie erop toe dat je (groot)ouders ondanks bijvoorbeeld een beperkte mobiliteit, wel nog steeds in beweging blijven.

Laat ze op de hometrainer naar Familie of Thuis kijken, motiveer ze om dagelijks een blokje om te doen of neem ze mee op sleeptouw voor een zondagse wandeling.

Stevige schoenen

Je kent de uitdrukking “stevig in je schoenen staan” waarschijnlijk wel. Stevig schoeisel ligt namelijk aan de basis om niet te struikelen. Zie erop toe dat de schoenen mooi aansluiten en niet te groot zijn. Knellende schoenen zijn natuurlijk ook niet goed dus laat je bij twijfel altijd adviseren door een specialist.

Hoe mooi je mama of oma tapijten ook vindt, let erop dat ze niet zorgen voor struikelgevaar. Leg ze vast met zelfklevende strip of neem ze zoveel mogelijk weg.

Voldoende verlichting is eveneens cruciaal om het risico op vallen tot een minimum te beperken. Misschien schept je grootvader dan wel op tegen zijn vrienden over zijn verlichting die automatisch aangaat door middel van bewegingssensoren.

Bereikbaarheid doorheen het huis

Ooit al eens gedacht aan een personenalarm? Of is je opa iets moderner en verkiest hij een hippe gsm? Zo blijven ze bereikbaar en kunnen ze contact opnemen indien ze in nood zijn.

Maak je je zorgen over de verplaatsing naar het verdiep? Misschien kan een trap – of huislift dan een uitweg bieden. Zo kan je op beide oren slapen omdat je geliefden veilig de trap op en af kunnen.

De apparaten die vaak gebruikt worden op een handige hoogte plaatsen, kan ook zorgen voor heel wat extra gebruiksgemak voor de bewoners. Bijvoorbeeld een afwasmachine die niet in de laagste keukenkast zit, vergemakkelijkt het inladen heel wat.

Handgrepen op handige plaatsen kunnen lange stukken zonder houvast overbruggen. Zo kan er indien nodig gepauzeerd worden bij een verdere verplaatsing.

Met deze bruikbare en makkelijk integreerbare tips, kan je de woning van je (groot)ouders omtoveren tot een veilige haven zonder valgevaar. Zo kunnen ze zorgeloos genieten van hun eigen stekje en word je als (klein)zoon of (klein)dochter toch wat ontzorgd.