— Wij verhogen uw comfort
Comfortlift Orona
  • Home
  • Blog
  • Traplift voor meerdere verdiepingen: de mogelijkheden

Traplift voor meerdere verdiepingen: de mogelijkheden

dinsdag 07 juli 2020
Is je trap een dagelijks obstakel geworden door bewegingsproblemen? Met een traplift kan je je opnieuw moeiteloos doorheen je woning verplaatsen. Met een traplift voor meerdere verdiepingen wordt ook werkelijk elk plekje in huis opnieuw bereikbaar. Wij zetten de mogelijkheden op een rij.

Meerdere verdiepingen overbruggen met één traplift

Wanneer je een traplift laat plaatsen, kan je ervoor kiezen om een deel van je woning of echt je volledige huis opnieuw bereikbaar te maken. In het tweede geval zal de traplift vaak meerdere verdiepingen moeten kunnen overbruggen.
Er bestaan dan ook trapliften waarvan je de rails helemaal van beneden tot boven kunt doortrekken. Een traplift is namelijk een stoel die zich met een elektromotor over een metalen buis beweegt die de trap volgt. Bij een traplift voor meerdere verdiepingen is het dus niet nodig om over te stappen, al kan er op elke verdieping wel afgestapt worden. Dat bespaart meteen heel wat hinder!

Meerdere trapliften voor meerdere verdiepingen

Een andere mogelijkheid is om meerdere verdiepingen te overbruggen is om ook daadwerkelijk meerdere trapliften te plaatsen, ofwel een traplift per verdieping. Die mogelijkheid gaat weliswaar gepaard met een hoger kostenplaatje en meer onderhoud. Vaak wordt er daarom enkel voor gekozen bij moeilijke bochten of wanneer de trappen ver uit elkaar liggen.

Aandacht voor andere bewoners

Ook een traplift voor meerdere verdiepingen kan snel, zonder al te veel bouwwerkzaamheden geïnstalleerd worden. Om ervoor te zorgen dat de trap ook vlot beloopbaar blijft voor andere bewoners, zal de traplift altijd zoveel mogelijk aan de andere kant van de leuning geplaatst worden. Als dat niet mogelijk is, kan de buis van de traplift eventueel wel als leuning gebruikt worden. Vaak zal je ook het stoeltje kunnen inklappen wanneer de traplift niet in gebruik is.
Interesse in een traplift voor meerdere verdiepingen? Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie!