— Wij verhogen uw comfort
Comfortlift Orona
  • Home
  • Blog
  • Wat is het verschil tussen een huislift en een traplift?

Wat is het verschil tussen een huislift en een traplift?

maandag 04 november 2019
Het verschil tussen een huislift en een traplift, en welke van de twee nu het beste bij je past, ontdek je snel! Één ding is zéker, je wil zonder al te veel moeite terug naar boven hé?


Wat is een huislift?

Een huislift is niets minder dan een échte lift in je huis. Hij vervoert je verticaal van onder naar boven en andersom.

Om je een idee te geven:Nééééé, zó groot hoeft hij écht niet te zijn hoor…


Neem je genoegen met een kleinere versie? Natuurlijk, gelijk heb je! Je kiest je eigen cabine, het materiaal, de verlichting en de kleur.


Een huislift van eigen ontwerp, hoe chic is dat? En hij past tenminste binnen je huisstijl. Een huislift verhoogt ook de waarde van je woning. Dat is pas mooi meegenomen!


Wat is een traplift?

Een traplift daarentegen is geen échte lift. Er worden rails aan de muur van de trap bevestigd, waardoor je met een stoel, via de rails, verplaatst wordt naar boven.


“Oh jammer, ik had ‘m graag gehad. Ik heb helaas een draaitrap.”


Hola, niet weggaan…


Of je nu een rechte trap of een trap met een bocht hebt, de trapliften kunnen op elke trap geplaatst worden!


Ben je niet meer goed ter been en kan je perfect verder zonder een rolstoel? Dan is de traplift iets voor jou! Met een traplift geraak je op een snelle en eenvoudige manier weer naar boven.Wat is nu het verschil en wanneer koop je een huislift en wanneer een traplift?

Het grootste verschil tussen een huislift en een traplift is dat een traplift via de rails van je trap naar boven gaat. Een huislift is een echte lift in je huis. Het klinkt gek hé, maar je zag het op de foto.


Je zou denken dat een huislift niet in je woning past…


Gelukkig is het maar een gedachte, want een huislift wordt ook in kleinere ruimtes geplaatst. 1 vierkante meter is genoeg om jehuislift in huis te halen.


Een huislift koop je dus wanneer je je verplaatst in een rolstoel of wanneer er meerdere personen slecht ter been zijn in je huis.


Een traplift is voor één persoon tegelijkertijd en kan makkelijk gebruikt worden voor slechtzienden of bij overgewicht. Voor iemand met overgewicht hoef je niet direct een hele lift in huis te halen hoor. ;-)


Kom je graag voor een gratis gesprek? Krijg daardoor alle informatie die je nodig hebt om te weten wat nu écht het beste bij je past!