— Wij verhogen uw comfort
Comfortlift Orona

Welke type huislift past het best in jouw huis?

donderdag 17 december 2020
Een huislift moet natuurlijk veilig en geruisloos werken, en qua stijl ook goed geïntegreerd kunnen worden in een nieuw of reeds bestaand interieur. Het spreekt dan ook voor zich dat we daar bij Comfortlift uitvoerig aandacht aan besteden. Maar op basis van welke andere factoren weet je nu welke huislift het meest geschikt is voor jouw woning? We zetten de belangrijkste op een rij!

Aantal verdiepingen

Wat wel een rol speelt is het aantal verdiepingen die de lift moet aandoen. Zowel de Avansis DHM als Avansis SB kunnen meerdere verdiepingen bedienen. De Easylift dient eerder voor korte verplaatsingen tussen twee verdiepingen.

Dat merk je meteen ook aan de maximale hefhoogtes: die is voor de Avansis DHM 25 meter, voor de Avansis 13 meter en voor de Easylift 3,5 meter.

Aanpassingen in huis

Ook al vereisen de meeste huisliften slechts beperkte aanpassingen in huis, deze kunnen wel verschillen van lift tot lift. Zo denken veel mensen bij een lift meteen aan een schacht. Dat geldt ook voor een huislift, al wordt de impact van de plaatsing van zo’n schacht in huis wel bewust zoveel mogelijk beperkt.

Zo kunnen de Avansis DHM en Avansis SB allebei in een zelfdragende schacht ondergebracht worden. Voor die eerste kan niettemin ook een gemetselde schacht voorzien worden. De Easylift is dan weer een huislift die geen liftschacht vereist.

In het verlengde van de liftschacht moet bij de Avansis DHM en Avansis SB ook een schachtput voorzien worden. De diepte van die put is weliswaar beperkt: 5 centimeter volstaat al. Bij de Easylift is evenmin een put nodig.

Hefvermogen

Een huislift moet natuurlijk ook voldoende gewicht kunnen vervoeren, zodat alle personen die met de lift willen reizen er veilig gebruik van kunnen maken. De Avansis DHM en Avansis SB kunnen allebei tot maximaal 400 kilogram vervoeren. De Easylift is op dat vlak iets beperkter, die kan tot 250 kilogram vervoeren.

Bediening

Ook de bediening kan natuurlijk verschillen van huislift tot huislift. Waar de Easylift bewogen kan worden aan de hand van een vasthoudbediening, zijn de Avansis-liften te bedienen met drukknoppen.


Opties

Hoewel alle huisliften al zoveel mogelijk op maat gemaakt worden en aangepast worden aan jouw voorkeuren, horen bij elke lift ook een reeks opties. Die zorgen ervoor je je lift nog verder kan personaliseren.

Wens je graag meer advies over welke huislift het best in jouw woning past? Contacteer ons vrijblijvend!