— Wij verhogen uw comfort
Comfortlift Orona

Wie kan een traplift gebruiken en wie niet?

vrijdag 10 mei 2019
Een traplift in huis? Het is niet zomaar een stap. Het is een grote stap. Het zegt iets over je mobiliteit en voor velen is dat best confronterend. Maar een traplift is gewoon écht comfortabel. Waarom zou je het niet doen?

Wie kan gebruik maken van een traplift en dus ook van extra comfort genieten?
De gepensioneerden kunnen terug naar boven

Oudere mensen kunnen terug in alle vrijheid naar boven. Gedaan met afhankelijk zijn. Met een traplift komt een bejaarde man of vrouw naar boven en naar beneden wanneer ze willen. Door gebruik te maken van een traplift zorg je voor extra comfort voor jezelf en maak je het jezelf makkelijk. Gewoon doen. En wedden dat ze het ook nog eens leuk vinden? Ah ja, wie wil er nu niet onafhankelijk zijn!

Rolstoelgebruikers

Niet alleen voor oudere mensen of gepensioneerden is een traplift handig. Ook voor tijdelijke of permanente rolstoelgebruikers komt een traplift goed van pas. De rolstoel kan tot de traplift gaan en vervolgens kan de rolstoelgebruiker zonder gesukkel naar boven, door even een overstapje te maken van de rolstoel naar de traplift. Voor hen is het misschien zelfs handig om de huislift te gebruiken. Het verschil tussen een huislift en een traplift is dat er zich bij een huislift een echte lift in je huis bevindt. Voor rolstoelgebruikers zou een huislift ideaal zijn. Zij kunnen samen met hun rolstoel in de huislift gaan om naar boven of naar beneden te gaan.

Mensen met een fysieke beperking

Een fysieke beperking, of deze nu tijdelijk of permanent is, het is altijd moeilijk om je op zo’n manier te verplaatsen. Het liefste wil iedereen gaan en staan waar hij wil. Een traplift zorgt ervoor dat ook mensen met een fysieke beperking naar boven en naar beneden kunnen wanneer ze willen. Voor hen is het een stukje meer vrijheid in hun leven.

Zwaardere mensen

Obesitas of zwaarlijvige mensen kunnen moeite hebben met traplopen. Eenmaal ze boven zijn, kunnen ze last hebben van enige vermoeidheid en happen naar adem. Geen pretje dus. De mensen met een zwaarder gewicht hebben er dus ook een voordeel bij als ze gebruik maken van een traplift. Ze zitten op hun gemak en worden op een comfortabele manier naar boven gebracht. Geen gepuf meer!

Kinderen met een tijdelijke immobiliteit

Ook kinderen kunnen gebruik maken van een traplift in huis. Kinderen hebben nogal veel hobby’s hé? Voetballen, dansen,… Het maakt niet uit. Ze zijn continu in beweging en altijd bezig. Als je kinderen een blessure oplopen tijdens het sporten, is het handig als je een traplift in huis hebt zodat ze zelf op de bovenverdieping geraken. En niet alleen de tijdelijke immobiliteit. Maar denk zeker ook aan de blijvende. In elk geval: zelfs kinderen maken er slim gebruik van. Natuurlijk hoop je er niet op. Maar als je het toch in huis hebt? Waarom niet.

Wie een traplift kan gebruiken? Dat is duidelijk. Maar wie hem komt plaatsen en afmeten en alles wat daarbij komt kijken, is jullie nog niet helemaal duidelijk?