— Wij verhogen uw comfort
Comfortlift Orona
  • Home
  • Blog
  • ​Zorgeloos de trap nemen als rolstoelgebruiker met de Avansis R+/B+

​Zorgeloos de trap nemen als rolstoelgebruiker met de Avansis R+/B+

dinsdag 03 november 2020
De traplift Avansis type R+ of B+ is specifiek ontwikkeld om rolwagen- of rolstoelgebruikers te vervoeren zodat ze zorgeloos de trap kunnen nemen. Ontdek hieronder meer!

Voor wie en waar

De Avansis type R+ of B+ is geschikt voor zowel rechte trappen (type R+) als trappen met bochten of tussenniveaus (type B+). De traplift kan perfect in een privéwoning geplaatst worden, maar evengoed ook in een publiek gebouw.

Werking

De Avansis R+ of B+ wordt aangedreven door een elektrische motor die door middel van een tandwiel ingrijpt op een tandlat. Op die manier kan de traplift rijden op aluminium rails die aan de muur of op kolommen worden bevestigd.
Alles samen zorgt dat voor een aangenaam ritverloop, waarbij de snelheid aangepast kan worden bij het vertrekken, stoppen en draaien in een bocht.

Veiligheid

De traplift is uiteraard van verschillende veiligheden voorzien. Een botsveiligheid en klemveiligheid zorgen ervoor dat er zich geen klemgevaar kan voordoen. Ook de vanginrichting, tornbediening en veiligheidsarmen bieden de gebruiker van de Avansis R+/B+ extra veiligheid. Verder zijn de veiligheidsarmen geblokkeerd als de traplift in beweging is en zorgen de opklapbare oprijdkleppen voor een extra afrijdbeveiliging.

Materiaal en bediening

De Avansis R+/B+ bestaat uit metalen en kunststoffen en wordt bediend door middel van een joystick. Op de verschillende stopplaatsen kan dit type traplift ook bediend worden door middel van drukknoppen.

Overige specificaties

De traplift beweegt zich voor met een snelheid van 10 meter per seconde en kan maximaal 225 kilogram heffen.
Interesse in dit type traplift of toch nog op zoek naar een ander model? Contacteer ons vrijblijvend voor meer info!