Bel ons gerust

We zijn hier om u te helpen met uw vragen.

056 35 85 85

Trapliften

Wat kost een traplift?

Door onze jarenlange ervaring hebben wij een uitgebreid gamma kwalitatieve trapliften ontwikkeld, tegen voordelige prijzen.

De kostprijs van uw traplift varieert naargelang het type trap in uw huis. De prijs hangt ook af van het aantal bochten in de trap, de lengte van de rail en de opties die u wenst. Zo is een traplift voor een rechte trap goedkoper dan een trap met bochten over meerdere verdiepen.

Enkel een gepersonaliseerde aanpak garandeert u een geschikte traplift op maat van uw trap. Onze experten komen in gans België vrijblijvend bij u langs om een offerte op maat van uw trap en wensen op te stellen. Wij houden steeds rekening met uw budget om tot de beste oplossing te komen.

Hoe bestel ik een traplift?

De trapliften van Comfortlift bieden voor ieder huishouden een elegante en compacte oplossing. Om te bekijken wat voor u een goede keuze is, komt onze vertegenwoordiger geheel vrijblijvend bij u thuis. Samen overloopt u in een uurtje de mogelijkheden. Kan er een traplift worden geplaatst? Welke past het beste bij uw budget en uw interieur? Beslist u een traplift aan te kopen, dan wordt een nieuwe afspraak gemaakt. Een technieker komt langs om de trap fotometrisch op te meten. Hiervan wordt een 3D-tekening gemaakt die gebruikt wordt bij het maken van uw traplift.

Kan ik subsidies krijgen voor een traplift?

Comfortlift kent alle premies die door het Vlaamse Gewest en de provincies in België worden gegeven voor de aankoop van een traplift. Wij denken dus samen met u mee over de kosten en we bieden gratis subsidieadvies. Ook voor mensen die een dossier bij het VAPH hebben, is er kans op een tegemoetkoming voor de kostprijs van uw traplift.

Lees hier meer over de subsidies voor uw traplift

Hoe lang duurt de levering van een traplift?

Aangezien onze trapliften maatwerk zijn, kan de productie een aantal weken duren. Bij een rechte trap kan levering binnen twee weken plaatsvinden. Comfortlift heeft zelfs trapliften die binnen 5 dagen klaar zijn voor installatie. Alles hangt natuurlijk af van de keuze die u maakt en het soort trap dat u heeft.

Hoe weet ik of een traplift op mijn trap past?

Een traplift installeren is voor Comfortlift steeds maatwerk. Onze adviseur komt met plezier bij u langs om vrijblijvend het beste voorstel voor uw situatie te exploreren. Enkel zo heeft u de garantie op een traplift die naadloos aansluit op uw trap én voldoet aan al uw wensen. Zoniet riskeert u een te hoge prijs voor uw traplift te betalen.

Met meer dan 50 jaar ervaring in trapliften kan Comfortlift zo goed als elke trap aan: zowel voor binnen en buiten, een traplift voor een smalle, steile of bochtige trap of meerdere verdiepingen.

Hoe lang duurt de plaatsing van een traplift?

Een traplift installeren bij u thuis neemt slechts 3 tot 4 uur in beslag. Nog geen halve werkdag dus. Alles wordt heel netjes afgewerkt en opgeruimd.

Onze monteur licht u duidelijk toe hoe u de traplift best gebruikt. Comfortlift biedt u bovendien 2 jaar garantie op uw traplift.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?

Hoe werkt een traplift?

Een traplift is een stoel met aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die bevestigd is op uw bestaande trap. Onze Comfortlift techniekers monteren de rail op de muur naast de trap of op de trap zelf. De stoellift wordt vrijwel geruisloos aangedreven met een accu die zichzelf automatisch oplaadt. U bedient uw traplift met een eenvoudige druk op de knop.

Blijft mijn trap toegankelijk voor anderen?

Heeft u thuis een smalle trap, dan is dat geen enkel probleem. Trapliften lopen op een rail die maximaal 20 cm van de trap inneemt. De rail wordt aan de muur of op de traptreden bevestigd. Zo blijft de trap ook voor iedereen in huis toegankelijk.

Wat doet een traplift als er een stroompanne is?

Onze trapliften hebben een eigen accu die automatisch wordt opgeladen. Bij een stroompanne kan de traplift nog meerdere malen gebruikt worden. Zelfs wanneer de accu leeg is wordt de rit naar omhoog of omlaag altijd netjes afgemaakt.

Huisliften

Wat is het verschil tussen een huislift en een traplift?

Een traplift is een stoellift die via een rail langs uw bestaande trap loopt. Een huislift lijkt meer op de liften die u kent van appartementen en kantoren en heeft een cabine of een platform. De huisliften van Comfortlift zijn speciaal gemaakt voor gebruik in woningen. Ze zijn veel eenvoudiger, veel flexibeler en zo compact dat ze ook in kleine ruimtes geplaatst kunnen worden. Comfortlift biedt oplossingen waarbij 1 vierkante meter al genoeg is om uw huislift te kunnen installeren.

Hoe weet ik of ook een huislift mogelijk is in mijn huis?

Is een liftschacht nodig voor het plaatsen van een huislift?

Comfortlift heeft huisliften van diverse afmetingen voor gebruik binnens- en buitenshuis. Ze worden geleverd met een liftschacht of ze kunnen in een bestaande liftschacht worden geplaatst. Belangrijk om weten: voor onze huisliften is geen machinekamer nodig. Als u kiest voor een huislift met een platform, dan is zelfs geen put nodig.

Moet ik een bouwvergunning aanvragen voor een huislift?

Voor gebruik binnen hoeft u geen bouwvergunning aan te vragen. Als u buiten een huislift laat installeren, dan gaat u best eerst ten rade bij uw gemeente. De vertegenwoordiger van Comfortlift helpt u hierbij graag.

Hoe lang duurt de levering van een huislift?

Aangezien onze huisliften op maat gemaakt worden, kan de productie enkele weken duren. De leveringstermijn hangt deels ook af van de gekozen opties.

Moet ik een extra stroomgroep laten plaatsen voor een huislift?

Nee, onze huisliften werken op het elektrisch net van uw woning.

Hoe lang duurt de installatie van een huislift?

De installatie van de personenlift bij u thuis neemt ongeveer een werkweek in beslag. Alles wordt tot in de puntjes afgewerkt en u krijgt een duidelijke uitleg over hoe uw huislift te gebruiken.

Platformliften

Is er ruimte nodig voor de eerste trede van de trap bij het plaatsen van een platformlift?

We staan erop dat onze personen platformliften zo min mogelijk van de beschikbare ruimte innemen. Ze zijn er tenslotte om uw bewegingsvrijheid te vergroten en niet om deze nog meer te gaan inperken. Een personen platformlift die geen ruimte vereist, bestaat jammer genoeg niet. Een 1,60m voor de eerste trede van uw trap is daarom wel vereist.

Hoe breed moet mijn trap minimaal zijn voor het plaatsen van een platformlift?

Eén van de grote voordelen van Comfortlift is ons ruime aanbod aan allerlei soorten platformliften. Hierdoor hebben we vrijwel voor iedere trap een passende personen platformlift. Wat de minimum breedtes betreft maken we het onderscheid tussen rechte trappen en trappen met bochten. De minimum breedte voor een personen platformlift op een rechte trap is 1,15m. Voor een trap met bochten is dit 1,35m.

Is een parkeerbocht mogelijk bij een platformlift voor personen?

Een parkeerbocht voor je platformlift op je trap? Die kunnen we inderdaad voor jou voorzien! Wel dien je rekening te houden met de draaicirkel en de breedte van je plateau. Je twijfelt? Neem gerust contact op. Wij bekijken met plezier de mogelijkheden voor jouw trap.

Wat is de maximumhoogte voor een verticale plateaulift?

De maximumhoogte voor onze verticale platformliften voor personen is 3m.

Wat zijn de minimum- en maximumafmetingen voor het platform van mijn platformlift?

Met behulp van ons ruime aanbod aan soorten platformliften kunnen wij voor vrijwel elke vraag een gepaste oplossing bieden. Natuurlijk zijn er grenzen wat de afmetingen van onze platformliften voor personen betreft. Zo zijn de minimumafmetingen van het platform 715 op 135 en de maximumafmetingen 1100 op 1435.

Zijn er veiligheden voorzien aan jullie platformliften voor personen?

Ja hoor! Onze platformliften zijn steeds voorzien van klemveiligheden, om uw veiligheid bij gebruik ervan te garanderen. Daarnaast kan er ook een accordeon onder het platformlift worden geplaatst. Daarbovenop is het ook een mogelijkheid om te werken met een beweegbare gevoelige onderplaat. Vanaf 0.5 m is een deurtje verplicht voor uw platformlift. Tot slot zijn al onze platformliften makkelijk te reguleren met een afstandsbediening. Ook wanneer het platformlift buiten moet worden voorzien vormt er zich geen probleem: onze platformliften zijn immers weerresistent.

Goederenliften

Goederenlift versus personenlift: wanneer spreken we nu van een goederenlift?

Het verschil tussen een goederenlift en een personenlift speelt zich voornamelijk af op vlak van wetgeving. Indien het gaat om een pure goederenlift valt je lift onder de machinerichtlijn, wat met zich meebrengt dat een goederenlift niet onder de liften directieve valt. Dit heeft als gevolg dat de bouwkundige aanpassingen minder ingrijpend zijn. Het is dan ook niet de bedoeling dat er personen mee kunnen in de goederenlift.

Mogen er personen mee in de goederenlift?

Het is een vraag die vaak naar voren komt: kan ik mee in de goederenlift ter begeleiding van de goederen? Indien het louter om het begeleiden gaat, bestaan er een aantal types goederenliften waar één persoon mee naar boven (of beneden) kan. Indien het echt moet gaan om een goederenlift waar ook gewoon personen in mee kunnen, dan kies je het best voor een soort lift die onder het type “liften” valt.

Kan een goederenlift geplaatst worden zonder diepe schacht?

Neen, alle goederenliften zijn verplicht om in een gesloten schacht geplaatst te worden, al zijn er, afhankelijk van het type goederenlift, wel een aantal variaties mogelijk. Zo worden kleine goederenliften, zoals bijvoorbeeld de Atlas LL, geplaatst in een zelfdragende koker. Deze koker wordt, naargelang de wens van de klant, achteraf door ons of door de klant zelf verder afgewerkt. Voor de grote goederenliften daarentegen, zoals de Atlas HL, moet er wel een gemetste schacht voorzien worden.

Hoe groot is een goederenlift? Is maatwerk mogelijk?

De afmetingen variëren naargelang het type goederenlift waarvoor je kiest. Voor de Atlas LL zijn de maximum afmetingen van de kooi (in de volgorde van breedte, diepte en hoogte) 1000 mm x 1000 mm x 1200 mm. Mag het ietsje minder zijn? Kleiner gaan is mogelijk per 5 cm.

Ga je voor maatwerk? Dan kies je best voor de Atlas HL. Bij deze goederenlift kan je tot op de centimeter nauwkeurig gaan werken. Wel valt er rekening te houden met het te dragen gewicht. Zo kan je met een goederenlift van 1 x 1 meter geen gewicht van 5000kg gaan heffen.

Wens je op de hoogte te blijven van onze laatste nieuwtjes?

Contact

Mannebeekstraat 3

B-8790 Waregem


056 36 52 20

sales@comfortlift.be

Onze vestigingen

Waregem (Showroom)

Mannebeekstraat 3

B-8790 Waregem

Thimister-Clermont

Rue du Bosquet 3

B-4890 Thimister

Wemmel (Showroom)

Heide 7

B-1780 Wemmel

Wilrijk

Groenenborgerlaan 84

B-2610 Wilrijk

Charlerloi

Rue de Namur 17/A

B-6041 Charleroi