— Wij verhogen uw comfort
Comfortlift Orona
  • Home
  • Blog
  • Een traplift voor Vivienne: leven met reumatoïde artritis

Een traplift voor Vivienne: leven met reumatoïde artritis

maandag 16 juli 2018
‘De ene ontsteking na de andere had ik. We hadden al snel door dat er iets mis was,’ aldus Vivienne. ‘Het begon allemaal met mijn handen. Enkele jaren terug stond ik op met gezwollen en pijnlijke vingers. Het bleef niet enkel bij mijn vingers. Ik raakte ’s ochtends steeds moeilijker uit bed, gevoelige gewrichten waren de norm en ik was daarbovenop eigenlijk gewoon de hele dag door vermoeid. Ondanks de goede zorgen van mijn man en behandelende arts, voelde ik me langzaamaan meer en meer een gevangene in mijn eigen huis.’

Reumatoïde artritis: what’s in a name?

‘4 jaar geleden kreeg ik de diagnose reumatoïde artritis; een aandoening gekenmerkt door langdurige gewrichtsontstekingen. Onbehandeld leiden deze tot misvormingen. Voor de ziekte bestaat er op vandaag nog geen geneesmiddel, maar men kan de pijn wel wat verzachten.’

‘De eerste maanden nadat de diagnose gesteld was, waren een hel; het voorgeschreven medicijn werkte niet en de pijn werd steeds erger. En weet je wat het moeilijkst van al was? Ik heb geen ‘zittend gat’; ik wilde alles blijven doen! Een citytripje meepikken met mijn twee dochters, zelfstandig het huishouden kunnen doen, eens eentje gaan drinken zonder dat ik iedere keer angstvallig op zoek moest naar een kruk. In plaats daarvan moest ik leren leven met het feit dat ik na een zware nacht mijn eigen trap zelf niet meer naar beneden kon. Gelukkig kon Comfortlift Trapliften me hierbij helpen.’

Een traplift voor de vrijgevochten Vivienne

‘Vivienne is een levenslustige vrouw, gevangen in een lichaam dat niet meer mee wil,’ aldus één van onze Comfortlift-medewerkers. ‘We wilden haar graag een stukje van haar vrijheid teruggeven. En dat konden we door middel van een traplift. Leven met reuma is één ding, maar er elke ochtend mee geconfronteerd worden dat je te stijf bent om je eigen trap af te kunnen… Dat is geen leven! Een traplift voor Vivienne verholp dit probleem.’

En hoe stelt Vivienne het vandaag met haar traplift?

‘Ik stel het zeker goed. Ik ga niet zeggen dat ik op alle vlak mijn vrijheid terug herwonnen heb, maar dat kan natuurlijk ook niet! Weet je wat het is? Met een ziekte als deze leer je de kleine dingen echt terug te appreciëren. De trap op en af kunnen? Een normaal mens staat er wellicht niet bij stil. Voor mij was dat tot voor kort dagelijkse kost. Sinds de komst van mijn traplift hoef ik mij daar vandaag geen zorgen meer over te maken. Ik weet nu, hoe stijf ik ook wakker word, ik met mijn traplift naar beneden raak. Een kleine verandering voor de buitenwereld, maar een ‘oh zo’ belangrijke voor mij. En daar ben ik Comfortlift natuurlijk zeer dankbaar voor.’

Je wil zelf een stukje van je vrijheid terug winnen? Neem contact op met onze vertegenwoordigers!

Lees meer over trapliften

Pages for traplift