Bel ons gerust

We zijn hier om u te helpen met uw vragen.

056 35 85 85

Onze traplift: een onmisbaar hulpmiddel in eigen woning

06/07/2017

Achttien jaar en een half al zorgt Sonja Lauwers voor haar dochter Phoebe. En zorg mag je letterlijk nemen: toen Phoebe enkele maanden oud was, werd bij haar een salmonella-meningitis vastgesteld. De hersenvliesontsteking had verregaande gevolgen: Phoebe mag lichamelijk dan wel achttien zijn, mentaal zit ze op het niveau van een kind van zeven maand. Aanvankelijk ruilde Sonja haar full-time onderwijsjob in voor een deeltijdse om zo voor Phoebe te kunnen zorgen. Inmiddels is Sonja full-time PAB-assistente van haar dochter. Een van de ankerpunten in die zorg is een traplift van Comfortlift, al ruim dertien jaar onontbeerlijk in het leven van Sonja en Phoebe.

Sonja: "Omdat Phoebe niet zelf kan stappen en zo goed als altijd in haar rolstoel zit, hebben we ons huis aangepast met een oprijplaat van de tuin naar de woning, een passieve tillift op wielen, een plafondlift op de eerste verdieping, een apart douchebad en een traplift. Noodzakelijke hulpmiddelen die het mogelijk maken om heel gericht voor Phoebe te zorgen. Een traplift hebben we sinds Phoebe vijf was: toen werd het te gevaarlijk om haar de trap nog op en af te dragen omwille van epilepsieaanvallen. We leerden Comfortlift kennen op de REVA-beurs. Ik vertelde aan het team daar waar we nood aan hadden, en kreeg ogenblikkelijk de belofte dat Comfortlift ons kon helpen. En ze hielden woord.

Sonja dacht aanvankelijk dat een traplift niet kon in haar huis, omdat het eind van de trap op het gelijkvloers heel dicht bij de keukendeur komt. Om de deur niet te laten botsen met de rail en de traplift, zorgde Comfortlift voor een aangepaste en uitschuifbare railconstructie. Een neus voor oplossingen op maat die Sonja van meet af aan wist te waarderen.

Samen veilig

Vorig jaar installeerde Comfortlift een nieuwe traplift bij Sonja en Phoebe. Sonja koos opnieuw voor een TWO traplift, omdat ze de bovenste rail kan gebruiken als vervangende trapleuning. Zo heeft ze zelf ook steun als ze achterwaarts mee de trap opstapt terwijl Phoebe op de traplift zit. Sonja: "Dat meestappen is heel belangrijk voor mij. Vandaar ook dat ik met een extra afstandsbediening zelf de traplift bestuur. Op die manier kunnen Phoebe en ik elkaar zien en aankijken. Door het draaibare zitje is ze op de bovenverdieping meteen met haar voeten naar de deuropening gedraaid. Phoebe draagt ook een vijfpuntsgordel en heeft een extra steun tussen haar benen. Zo weet ik dat ze niet kan wegzakken en altijd stevig blijft zitten.

Gesterkt door de dag

Zorgen voor je kind of voor eender wie zorg nodig heeft, is in de eerste plaats een werk van liefde, weet Sonja. Vandaar dat ze blij is dat ze zich gesteund en gesterkt ziet door Comfortlift. "Ik zie hen als een van mijn partners in zorg. Welke vraag ik ook over mijn traplift heb, ik weet dat ik snel, professioneel en vriendelijk word geholpen. Comfortlift contacteert me zelf voor het jaarlijkse onderhoud, de facturatie verloopt helder en overzichtelijk en ze zijn op de hoogte van mijn volledig verhaal: ze staan me zelfs bij in mijn communicatie met het VAPH. De tijd die ik daardoor bespaar kan ik helemaal aan Phoebe wijden. Extra tijd waar ik ze heel dankbaar voor ben.

Benieuwd naar de oplossingen van Comfortlift?

Bezoek dan onze toonzaal in Waregem, Wemmel of Battice. Maak je afspraak hier of via 0800 20 950.

Deel dit bericht

Contact

Mannebeekstraat 3

B-8790 Waregem


056 36 52 20

sales@comfortlift.be

Onze vestigingen

Waregem (Showroom)

Mannebeekstraat 3

B-8790 Waregem

Thimister-Clermont

Rue du Bosquet 3

B-4890 Thimister

Wemmel (Showroom)

Heide 7

B-1780 Wemmel

Wilrijk

Groenenborgerlaan 84

B-2610 Wilrijk

Charlerloi

Rue de Namur 17/A

B-6041 Charleroi