Bel ons gerust

We zijn hier om u te helpen met uw vragen.

056 35 85 85

Uw huis blijft een thuis

16/03/2017

Bovenverdieping vlot bereikbaar met een traplift

Ouder worden en toch in je eigen huis kunnen blijven wonen als het lichamelijk wat minder goed gaat. Het is een droom van velen. Zeventigers Willy en Monique kunnen erover meespreken. Na een onfortuinlijke val bleek het voor Monique niet meer mogelijk om nog op en af een trap te gaan. En het huis van het echtpaar leende er zich niet meteen toe om de benedenverdieping te verbouwen. Gelukkig bracht Comfortlift raad: Monique verplaatst zich nu met een traplift op de trap en kan op die manier nog steeds naar de slaapkamer en de badkamer op de bovenverdieping.

Willy: "Een val komt altijd ongelegen, maar die van Monique kwam dubbel hard toen bleek dat ze niet meer naar boven kon zonder pijn of zonder risico op een nieuwe val. Eerst wilden we kijken of het mogelijk was dat Monique gewoon beneden zou slapen. Zelfs als dat zou kunnen, hadden we nog het probleem van de badkamer, want die bevindt zich ook boven. En ons huis drastisch aanpassen met zware verbouwingen was geen optie. Ik vond het nogal jammer dat we beneden eventueel comfort moesten opgeven, terwijl Monique nog wel haar plan kon trekken op de bovenverdieping. Enkel boven geraken was een probleem.'

Direct overtuigd

Een advertentie van Comfortlift in een lokaal magazine trok de aandacht van Willy en Monique. Een traplift leek de ideale manier om de traphindernis te overbruggen. Toen Comfortlift langskwam om de situatie te bekijken en een oplossing voor te stellen, was Willy nagenoeg meteen overtuigd. "Grote aanpassingen in ons huis waren niet nodig. De traplift op één enkele buis kon eenvoudig aan de muur worden bevestigd, en neemt nauwelijks ruimte in. Zelf kan ik net als voorheen ongehinderd de trap opstappen aan de kant van onze trapleuning. Voor mij is er dus eigenlijk niets veranderd, terwijl Monique dankzij deze traplift haar mobiliteit behoudt.

Hoog = laag

De installatie nam nauwelijks een drietal uur in beslag. Na een korte demonstratie wist Monique meteen hoe ze de traplift kon bedienen. Monique kan zowel boven als beneden van het zitje stappen zonder dat ze nog op een traptrede moet staan. Het hoogteverschil in het huis is op die manier volledig weggewerkt. Ook de bediening met een draadloze afstandsbediening is heel eenvoudig.

Willy: "Natuurlijk is het schrikken om plots je huis als een obstakel te moeten zien, terwijl voor Monique een trap op- en afgaan altijd de normaalste zaak van de wereld is geweest. We zijn dan ook heel tevreden dat we dankzij het inzicht van Comfortlift nog steeds allebei in onze slaapkamer kunnen slapen en dat Monique zich als vanouds in de badkamer kan wassen. Ook voor het begrip van Comfortlift voor onze situatie en de menslievende manier waarop ze ons hebben geholpen, heb ik enkel lof. En als ik zelf ook wat slechter te been word, hoef ik me alvast geen zorgen te maken: ik weet nu al hoe ik veilig en comfortabel boven en beneden geraak (lacht).

Wenst u meer info over onze trapliften?

Contacteer ons op het gratis nummer 0800 20 950 of via mail sales@comfortlift.be.

Deel dit bericht

Contact

Mannebeekstraat 3

B-8790 Waregem


056 36 52 20

sales@comfortlift.be

Onze vestigingen

Waregem (Showroom)

Mannebeekstraat 3

B-8790 Waregem

Thimister-Clermont

Rue du Bosquet 3

B-4890 Thimister

Wemmel (Showroom)

Heide 7

B-1780 Wemmel

Wilrijk

Groenenborgerlaan 84

B-2610 Wilrijk

Charlerloi

Rue de Namur 17/A

B-6041 Charleroi