— Wij verhogen uw comfort
Comfortlift Orona

Leven met MS: een traplift voor M.

maandag 03 september 2018
“Je hebt MS”. Een uitspraak die mijn hele leven op z’n kop zette. 34 was ik, intussen 16 jaar geleden. Het begon met zware benen. Op het communiefeest van mijn dochter kreeg ik het gevoel dat mijn voeten ‘sliepen’. Ik zocht er verder niet veel achter. Wie heeft er tenslotte geen last van zeurende benen na een hele dag rondlopen? Die vermoeide benen straalden uiteindelijk verder uit naar boven en na het sporten kreeg ik tintelingen in mijn handen en voeten. Ik was zo vermoeid. Mijn man besloot uiteindelijk dat het genoeg was geweest: “hier is iets mis!”.’ Hieronder het pakkende verhaal van M., die liever anoniem blijft.

Wat is MS?

Multiple Sclerose, oftewel MS, is een aandoening van het centrale zenuwstelsel. Het is de meest voorkomende neurologische ziekte bij jongvolwassenen en treft voornamelijk vrouwen. De ziekte gaat gepaard met een neurologische achteruitgang die zich uit in krachtverlies in de ledematen, gevoelsstoornissen, oogontstekingen, vermoeidheid, geheugen- en coördinatieproblemen. Het verloop van de ziekte isonvoorspelbaar en varieert naargelang de patiënt. En hoewel de ziekte nog niet te genezen valt, bestaan er wel behandelingen om de klachten wat te verzachten.

Waarom M. uiteindelijk voor een traplift koos

‘Ik kon het maar niet vatten. Zeker als je weet dat ik vroeger tot 4 keer in de week ging sporten. Ineens moest ik stoppen met werken en keek ik bij elke mogelijke uitstap angstvallig uit naar een bankje om toch even te kunnen gaan zitten. Toen ik daarbovenop vrijwel de trap niet meer opraakte? Ja, dat was wel de druppel. En nog eens verhuizen ook? Daar had ik echt geen zin in. Toen bleek een traplift van Comfortlift wel de juiste oplossing te zijn.’

En hoe vergaat het M. vandaag?

‘Je hebt goede en kwade dagen! Soms heb ik wekenlang weinig last en op andere momenten moet ik me echt door de dag heen sleuren. Je weet niet wat de volgende ochtend zal brengen. En net daarom probeer ik zoveel mogelijk te genieten als het eens wel een dag beter gaat. De traplift gebruik ik dagelijks en ik moet zeggen: ik voel me echt zelfstandiger. Gewoon al door het feit dat ik er niet continu aan herinnerd word dat ik ‘ziek’ ben. Bedankt Comfortlift, om mijn leven toch een beetje eenvoudiger te maken!’

Herken je jezelf in dit verhaal? Laat jezelf niet kennen! Neem hier contact op met onze vertegenwoordigers.

Lees meer over trapliften

Meer informatie over traplift