Bel ons gerust

We zijn hier om u te helpen met uw vragen.

056 35 85 85

30 mei = wereld MS dag

30/05/2023

Wat is MS?

MS is kort voor Multiple Sclerose, een aandoening van het centrale zenuwstelsel. De ziekte gaat gepaard met een neurologische achteruitgang die zich kan uiten in krachtverlies in ledematen, gevoelsstoornissen, oogontstekingen, vermoeidheid, geheugen- en coördinatieproblemen. Het is de meest voorkomende neurologische ziekte bij jongvolwassenen en treft voornamelijk vrouwen.

Onderzoek

De precieze oorzaak is nog niet ontdekt, maar door onderzoek is er wel al meer inzicht verworven. Het verloop van de ziekte is eveneens onvoorspelbaar en sterk afhankelijk van de patiënt. Genezen is niet mogelijk, maar er bestaan wel behandelingen om de klachten te verzachten.

Meer bewustmaking rond het thema zorgt er ook voor dat de maatschappij beter zal begrijpen hoe je de juiste ondersteuning kan bieden aan personen met MS. De aandoening heeft namelijk een invloed op de levenskwaliteit. Wanneer iedereen beter beseft wat voor gevolgen dit met zich meebrengt, kan dit voor de persoon in kwestie al een wereld van verschil betekenen. Zo voelt de patiënt zich niet altijd mis begrepen.

Hulpmiddelen

Je mobiliteit kan beïnvloed worden door de aandoening. Vaak verloopt de ziekte in periodes van verbeteringen en verslechteringen. Heb je zelf te kampen met MS of ken je iemand in je omgeving? Voel je je soms niet zeker genoeg om de trap te nemen? Laat je wereld dan niet verkleinen tot de benedenverdieping. Door de installatie van een traplift van Comfortlift, kan je de ruimtes boven blijven benutten en dringt een verhuis zich niet op.

Ook Comfortlift draagt haar steentje bij!

Comfortlift is trouwe sponsor van Multiple Sclerose Liga comité Kortrijk omdat ze met extra middelen hun leden nog meer kunnen ondersteunen. Regelmatig worden er ook events georganiseerd om geld in het laatje te brengen om de werking verder uit te bouwen.

Bewustzijn verhogen

De voornaamste reden achter wereld MS dag is dus de wereld vertrouwd maken met ziektes die misschien uiterlijk niet altijd even zichtbaar zijn. Voor personen met MS heeft de aandoening wel een impact op hun leven en kan onbegrip soms tot onvrede leiden. Het is dus als het ware een jaarlijkse reminder dat er nog groeimogelijkheden zijn op het vlak van bewustwording. Al zijn er al grote stappen gezet.

Door MS in de kijker te zetten, is er ook een platform waar patiënten hun verhaal kwijt kunnen en ze zich niet alleen voelen.

Deel dit bericht

Contact

Mannebeekstraat 3

B-8790 Waregem


056 36 52 20

sales@comfortlift.be

Onze vestigingen

Waregem (Showroom)

Mannebeekstraat 3

B-8790 Waregem

Thimister-Clermont

Rue du Bosquet 3

B-4890 Thimister

Wemmel (Showroom)

Heide 7

B-1780 Wemmel

Wilrijk

Groenenborgerlaan 84

B-2610 Wilrijk

Charlerloi

Rue de Namur 17/A

B-6041 Charleroi