Bel ons gerust

We zijn hier om u te helpen met uw vragen.

056 35 85 85

5 manieren om je trap veiliger te maken

08/10/2020

Op een trap is een ongeluk snel gebeurd, zeker als je al wat moeilijker te been bent. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je je trap snel en makkelijk veiliger kunt maken. Wij zetten de beste tips op een rij!

Een stevige trapleuning

Een goede trapleuning op de juiste hoogte kan niet ontbreken als je je trap veilig wilt gebruiken. Zelfs als je je leuning niet standaard gebruikt, wil je er wel naar kunnen grijpen als je je evenwicht verliest of een trap mist. Eventueel kan je ook voor een dubbele leuning kiezen. Je hebt dan een houvast aan elke kant van de trap.

Antislip

Een trap kan snel glad zijn, zeker als de treden van materialen zoals hout, metaal of laminaat gemaakt zijn. Om te voorkomen dat je daardoor uitglijdt op de trap, kan je best antislipmaterialen (spray, matjes, strips etc.) op de treden voorzien. Hou ook rekening met je schoeisel. Met schoenen of pantoffels met stroeve zolen of antislipsokken is de kans op vallen meteen veel kleiner.

Verlichting

Door je trap goed te verlichten, kan je beter zien hoe diep je treden zijn of waar ze eindigen. Zeker degelijke plafondverlichting, maar ook LED-strips aan de treden kunnen daarbij helpen. Voor de verlichting kan je er bovendien voor kiezen om met een bewegingssensor te werken. Zo hoef je niet steeds zelf het licht aan of uit te doen.

Tussentreden

Als je vooral moeite hebt met de hoogte van je treden, kan een tussentrede eventueel een oplossing bieden. Zo'n tussentrede wordt op de bestaande trede geplaatst, waardoor je minder grote stappen moet zetten bij het traplopen.

Traplift

Bovenstaande maatregelen gaan ervan uit dat je nog steeds vlot zelf de trap op kan lopen. Wanneer dat niet meer mogelijk is of je voelt je toch nog steeds onveilig, kan een traplift ervoor zorgen dat je je toch door heel je woning kunt blijven bewegen. Voor werkelijk elke trapstijl en elk interieur bestaat wel een gepaste traplift!

Deel dit bericht

Contact

Mannebeekstraat 3

B-8790 Waregem


056 36 52 20

sales@comfortlift.be

Onze vestigingen

Waregem (Showroom)

Mannebeekstraat 3

B-8790 Waregem

Thimister-Clermont

Rue du Bosquet 3

B-4890 Thimister

Wemmel (Showroom)

Heide 7

B-1780 Wemmel

Wilrijk

Groenenborgerlaan 84

B-2610 Wilrijk

Charlerloi

Rue de Namur 17/A

B-6041 Charleroi