Bel ons gerust

We zijn hier om u te helpen met uw vragen.

056 35 85 85

Daarom koop je beter geen tweedehands traplift

04/05/2020

Tweedehands of nieuw? Het is een belangrijke knoop die moet doorgehakt worden eenmaal je beslist hebt om een traplift te laten plaatsen. Vooral met het prijskaartje in gedachten, denken veel mensen in eerste instantie aan een tweedehands exemplaar. Toch zijn er verschillende redenen waarom een nieuwe traplift de voorkeur geniet. Je vindt ze hieronder.

Verborgen kosten

Over het algemeen kost een tweedehands traplift in aankoopprijs niet zoveel als een nieuwe. Toch blijft de precieze kost van de traplift niet beperkt tot de aankoopprijs. Zo moet de lift nog eens nagekeken worden. Je wil er namelijk zeker van zijn dat het tweedehands exemplaar in goede staat is en veilig kan gebruikt worden. Daarnaast moet de lift ook opnieuw gemonteerd worden. Bij de aankoopprijs moet je dus ook nog de kosten voor de technicus en monteur rekenen. En zo kan de prijs van een tweedehands traplift ineens hoger oplopen dan je oorspronkelijk verwacht had.

Niet op maat gemaakt

Voor elke soort trap bestaat een traplift, of dat nu een lange of korte trap is, recht of met bochten, steile helling of niet" Vandaar dat de rails van nieuwe trapliften steevast op maat gemaakt worden. De traplift is zo niet enkel zeer comfortabel om te gebruiken, maar ook helemaal veilig. Bij een tweedehands exemplaar is de kans veel kleiner dat de traplift perfect geschikt is voor jouw trap. Het is dus mogelijk dat je de rails toch moet laten vernieuwen. De tweedehands traplift zou je zo ineens meer problemen kunnen opleveren dan dat hij echt een snelle oplossing biedt.

Kortere garantieperiode

De garantieperiode van een tweedehands traplift kan bovendien korter zijn dan bij een nieuw exemplaar. Zeker als je van plan bent om de traplift een langere tijd te gebruiken, kan dat een risico zijn.

Weinig inspraak

Bij een nieuwe traplift heb je als koper natuurlijk heel wat inspraak in hoe de traplift er komt uit te zien en welke opties hij allemaal heeft. Denk aan kleuren, materialen, maar ook extra's zoals een opklapbare voetensteun of draaibare zitting. Bij een tweedehands traplift valt dat aspect volledig weg, de keuzes zijn al voor je gemaakt of kunnen niet aangepast worden.

Bij Comfortlift bieden we daarom enkel nieuwe trapliften aan. En met meer dan 50 jaar ervaring helpen we je dan ook graag om de perfecte oplossing voor jouw trap te vinden. Contacteer ons gerust voor meer info!

Deel dit bericht

Contact

Mannebeekstraat 3

B-8790 Waregem


056 36 52 20

sales@comfortlift.be

Onze vestigingen

Waregem (Showroom)

Mannebeekstraat 3

B-8790 Waregem

Thimister-Clermont

Rue du Bosquet 3

B-4890 Thimister

Wemmel (Showroom)

Heide 7

B-1780 Wemmel

Wilrijk

Groenenborgerlaan 84

B-2610 Wilrijk

Charlerloi

Rue de Namur 17/A

B-6041 Charleroi