Bel ons gerust

We zijn hier om u te helpen met uw vragen.

056 35 85 85

De European Disability Card: de revelatie voor iedereen met een handicap

06/11/2017

Misschien heb je er weleens van gehoord: de Europese Handicapkaart oftewel de European Disability Card (EDC). Nee? Dan hebben we goed nieuws voor iedereen met een beperking! Hou je van sport, cultuur of andere vrijetijdsactiviteiten? Dan kan deze kaart jou heel wat voordelen
opleveren. Maar wat houdt die kaart nu juist in? Dat ontdek je hieronder!

De European Disability Card: de voordelen op een rijtje

Kort door de bocht is de kaart een leuk initiatief om mensen met een handicap betere toegang te verlenen tot allerlei cultuur-, sport- en andere vrijetijdsactiviteiten. Deze kaart is gratis voor iedereen met een beperking en is geldig in maar liefst 8 Europese landen. Zoals gezegd biedt deze kaart enkele voordelen aan de kaarthouders. Van korting op rondleidingen tot een vlottere toegang tot bepaalde attracties: deze kaart zal jouw leven er een stuk makkelijker op gaan maken!

En hoe weet ik nu of die EDC-kaart ook op mij van toepassing is?

Uiteraard zijn er enkele voorwaarden verbonden aan het bekomen van deze kaart. Iedereen die erkend is door of hulp krijgt van één van de vijf Belgische instellingen belast met het integratiebeleid voor personen met een handicap kan de Europese Handicapkaart aanvragen. Helemaal overtuigd? Vraag www.handicap.belgium.be hier jouw kaart aan!

Hoe en waar kan ik de Handicapkaart gebruiken?

Wil je eens naar de bioscoop of net naar een bepaald attractiepark? Dan raadpleeg je als houder van de kaart best eens de website van de gewenste activiteit. Wat je ook kan doen is contact opnemen met de organisator. Die zal je informeren over de voordelen die jij als kaarthouder geniet. Let wel: de kaart is strikt persoonlijk, wat inhoudt dat de voordelen enkel voor persoonlijk gebruik zijn!Net als deze organisatie zijn wij dagelijks bezig met het eenvoudiger maken van het leven van mensen met een beperking. Wij zijn dan ook full support wat deze kaart betreft!

Wil je meer weten? Surf dan snel eens naar hun officiële website! Benieuwd hoe wij jouw leven een stuk eenvoudiger kunnen maken? Neem gerust contact op!

Deel dit bericht

Contact

Mannebeekstraat 3

B-8790 Waregem


056 36 52 20

sales@comfortlift.be

Onze vestigingen

Waregem (Showroom)

Mannebeekstraat 3

B-8790 Waregem

Thimister-Clermont

Rue du Bosquet 3

B-4890 Thimister

Wemmel (Showroom)

Heide 7

B-1780 Wemmel

Wilrijk

Groenenborgerlaan 84

B-2610 Wilrijk

Charlerloi

Rue de Namur 17/A

B-6041 Charleroi