Bel ons gerust

We zijn hier om u te helpen met uw vragen.

056 35 85 85

Een huislift met zelfdragende schacht: wat is het en hoe werkt het?

19/03/2024

Je ondervindt bewegingsproblemen, bijvoorbeeld door ouderdom of gezondheidsperikelen, en maar je hoopt woning toch volledig toegankelijk houden. Een traplift is echter geen optie, doordat je steeds vaker moet gebruik maken van een rolstoel. Maar wat als er net in jouw woning niet voldoende plaats blijkt te zijn voor een huislift met gemetste koker? Bij Comfortlift kunnen we je in dat geval ook verschillende uiterst kwalitatieve huisliften met zelfdragende schacht aanbieden. Ontdek hier alles over dit specifieke type huislift met schacht!

Wat is een huislift met zelfdragende schacht?

Een huislift met zelfdragende schacht is de ideale oplossing wanneer in jouw bestaande woning de ruimte ontbreekt om een huislift met koker te installeren. Dit type huislift beweegt namelijk langs een zelfdragende structuur, die niet gemetst is, maar uit metaal bestaat. Die metalen constructie is op zijn beurt afgewerkt met glas, aluminium panelen of een combinatie van beide. Dat glas zorgt er bovendien voor dat de huislift heel luxueus oogt, veel lichtinval heeft én je veiligheidsgevoel verhoogt doordat je de voortgang van de rit perfect kan volgen.

Welke verschillen zijn er met een huislift met koker?

Uiteraard zijn huisliften met een zelfdragende schacht en die met een koker op vlak van kwaliteit, veiligheid en gebruiksgemak niet van elkaar te onderscheiden. Een huislift met schacht kan wel veel sneller geleverd en geïnstalleerd worden, en dat zowel binnen als buiten. Tegelijk neemt hij ook minder ruimte in, waardoor de benodigde aanpassingen aan je woning beperkt zijn. Bij Comfortlift maken we elke huislift met zelfdragende schacht bovendien volledig op maat. Dat betekent dat ook jij je huislift volledig kan laten aanpassen aan je interieur. Je kan zelf de plaats waar hij komt kiezen, net als de afmetingen en de manier waarop hij afgewerkt wordt. Kies je voor je deuren en de afwerking van de schacht bijvoorbeeld voor glas, panelen in aluminium of net een combinatie van beide? Ook de kleuren van je huislift kan je helemaal zelf kiezen. En dan zijn er natuurlijk nog de vele opties waarmee je jouw huislift nog verder naar je hand kan zetten!

Hoe werkt een huislift met zelfdragende schacht?

Kies je voor een huislift met schacht, dan krijg je een huislift die vlot meerdere niveaus kan overbruggen. Bij de Avansis DHM/DHE gebeurt dat via een hydraulische/elektrische aandrijving, bij de Avansis SB is dat een spindelaandrijving. Voor de bediening wordt bij beide gebruikgemaakt van een combinatie van drukknoppen en vasthoudbediening. Door de schokvrije start en stop, verloopt elke rit bovendien altijd zacht en comfortabel. Uiteraard is er voor noodsituaties ook altijd een noodstop en alarmknop voorzien. Meer weten over de huisliften met zelfdragende schacht in ons aanbod? Contacteer ons vrijblijvend voor meer info!

Deel dit bericht

Contact

Mannebeekstraat 3

B-8790 Waregem


056 36 52 20

sales@comfortlift.be

Onze vestigingen

Waregem (Showroom)

Mannebeekstraat 3

B-8790 Waregem

Thimister-Clermont

Rue du Bosquet 3

B-4890 Thimister

Wemmel (Showroom)

Heide 7

B-1780 Wemmel

Wilrijk

Groenenborgerlaan 84

B-2610 Wilrijk

Charlerloi

Rue de Namur 17/A

B-6041 Charleroi