Bel ons gerust

We zijn hier om u te helpen met uw vragen.

056 35 85 85

Een traplift voor Emma

18/04/2018

‘Uw kind heeft scoliose,’ zei de fysiotherapeut. Iets wat later bevestigd werd door onze huisarts. Het begon in september twee jaar terug: Emma had moeite om haar evenwicht te bewaren en had pijn tijdens het zitten. We wisten meteen dat er iets niet juist was. Scoliose is een zijdelingse verkromming van de wervelkolom in de rug. Doordat de ernst van haar aandoening zodoende erg was, adviseerde men ons uiteindelijk een operatie. De kans op complicaties was miniem, zeiden ze ons nog. Tijdens de operatie echter werd het ruggenmerg beschadigd, met als gevolg dat Emma veel pijn had in beide benen. Dan staat je wereld toch even stil. Lopen, fietsen, sporten: dat was voorbij. Zo ook traplopen

Een traplift voor mijn kind: wanneer trappen te zwaar worden

Bij het woord traplift denken we vaak aan een ouder publiek. En toch zijn er ook heel wat kinderen, zowel met een lichamelijke als geestelijke beperking, waarvoor zo'n trap een onoverkomelijke hindernis kan vormen. In dat geval is een traplift een hulpmiddel, wat ervoor zorgt dat het kind zich terug vrij door het ouderlijke huis kan begeven, zo ook Emma.

Een traplift voor volwassenen vs. een traplift voor kinderen

"Op zich is er weinig verschil tussen trapliften voor volwassenen en kinderen. Een traplift brengt degene die erop zit veilig en comfortabel naar boven en beneden, of het nu gaat om een volwassene of net een kind. Toch is het voor jonge kinderen vaak extra speciaal, al is het maar door de sterke band tussen het kind en zijn ouders.' "De paar minuten dat het duurt om een kind stevig in een traplift te plaatsen, om het daarna omhoog of omlaag te laten gaan, zijn vaak heel emotioneel en intiem. Zolang een hulpbehoevend kind niet te zwaar is om te dragen, wordt het door mama of papa naar boven gedragen. De traplift vervangt dat moment.' "Veel ouders willen daarnaast ook mee kunnen stappen, op het tempo van het stoeltje. Onze trapliften zijn daarop voorzien. Zo blijven ze in nauw contact met hun kind,' aldus Andy, inmiddels al meer dan 20 jaar actief bij Comfortlift Trapliften.

Een traplift voor Emma: onze ervaring

i. Menselijk en veilig

"Veiligheid was voor ons het allerbelangrijkste. Emma had al genoeg afgezien. Met behulp van een vijfpuntsgordel konden we Emma veilig vastklikken. Ook werd er een extra beengordel voorzien, die zeer veilig bleek voor kinderen met dit soort aandoening.'

ii. Montage van de traplift met kuipstoel

"Door haar beperking, was het voor Emma niet mogelijk om in een gewone stoel te zitten. Ook daar kregen we een gepaste oplossing voor: Comfortlift monteerde een kuipstoel, waar Emma wel comfortabel mee naar boven kon.'

iii. Comfortlift Trapliften: een volwaardige zorgpartner

"Samen met de vertegenwoordiger bekeken we waar de trapliftrails het best gemonteerd werden, rekening houdende met de vorm van onze trap. Ook van de administratie moesten we ons niets aantrekken. Een totaalpakket wat we wel wisten te waarderen.

Een traplift voor Emma: en hoe vergaat het haar vandaag?

"Emma stelt het goed. Ze heeft veel vriendjes en wordt goed opgevangen door de juffen en meesters. Ondanks dat het soms nog wel eens lastig kan zijn, is het iets waar we mee zijn leren leven. Een traplift maakte dit proces ietsje draaglijker. Bedankt, Comfortlift!' Kan ook jouw kind door een bepaalde beperking of handicap de trap niet meer op en af? Aarzel niet om contact op te nemen.

Kan ook jouw kind door een bepaalde beperking of handicap de trap niet meer op en af? Aarzel niet om contact op te nemen.

Deel dit bericht

Contact

Mannebeekstraat 3

B-8790 Waregem


056 36 52 20

sales@comfortlift.be

Onze vestigingen

Waregem (Showroom)

Mannebeekstraat 3

B-8790 Waregem

Thimister-Clermont

Rue du Bosquet 3

B-4890 Thimister

Wemmel (Showroom)

Heide 7

B-1780 Wemmel

Wilrijk

Groenenborgerlaan 84

B-2610 Wilrijk

Charlerloi

Rue de Namur 17/A

B-6041 Charleroi