Bel ons gerust

We zijn hier om u te helpen met uw vragen.

056 35 85 85

Geen trap te hoog! Zelfstandig leven dankzij buiten- en binnentrap

03/07/2018

Twee trapliften. Die had Godelieva Cannaerts nodig om haar leven zo zelfstandig mogelijk te kunnen leiden. Een aangeboren afwijking aan de rug maakte het bijna onmogelijk voor Godelieva om nog op een trap te stappen. Toch wou ze zich niet in haar huis laten opsluiten. Om buiten te kunnen moest Godelieva via een buitentrap naar beneden. Enkel Comfortlift bleek technisch onderlegd genoeg om een buitentraplift te voorzien. Tegelijkertijd kwam er ook een tweede traplift in het huis, zodat Godelieva zelfstandig van haar woon- naar slaapkamer kon.

Leven met chronische rugpijn

Godelieva: "Hevige rugpijn is een constante in mijn leven door een aangeboren afwijking. Een operatie is inmiddels niet meer mogelijk, en ik draag een morfinepomp om de pijn te bestrijden. Beweging is belangrijk, maar op trappen stappen lukt bijna niet meer. De constructie van ons huis zorgt voor problemen. Of liever, zorgde. Met de door Comfortlift geà¯nstalleerde traplift kan ik moeiteloos via de buitentrap naar beneden. En met een tweede traplift binnen kan ik van de living naar mijn slaapkamer. Twee geschenken uit de hemel, lijkt het wel.'

Stalen constructie

De grootste uitdaging was het monteren van een traplift op de stalen buitentrap. Vroeger was die trap binnen, en maakte hij deel uit van een kapsalon. Dat salon is er niet meer, en na de verbouwingen werd de binnentrap een buitentrap. Godelieva en haar echtgenoot wonen op de bovenste verdieping van het pand. Om de garage met daarin een scooter en rolstoel te bereiken, moet Godelieva vanop haar terras met de buitentrap naar beneden. "De stalen constructie bleek voor elke leverancier een probleem, net als het steile karakter van de trap. Enkel Comfortlift kon de taak aan door de traplift met bouten te bevestigen. Een oplossing op maat die ervoor zorgt dat ik geen gevangene in mijn eigen huis ben.' Godelieva kan de traplift met de afstandsbediening automatisch naar boven sturen of naar beneden halen. Wanneer ze de lift niet gebruikt, staat hij steeds op het terras bovenaan de trap onder een afdak geparkeerd, zodat hij beschut is tegen de regen en de zon.

Ook voor binnen een oplossing

Binnen in huis was een traplift nodig op de trap van de living naar de slaapkamer. Ook dat bleek niet zo eenvoudig: in het midden maakt de trapeen bocht waardoor de traplift volledig moet draaien. Een laaghangend plafond maakte het plaatsen van een lift niet evident. Comfortlift bracht opnieuw raad, onder meer door de snelheid van de stoel aan te passen. "De traplift binnen is even belangrijk als die buiten: 's nachts moet ik soms wat rondstappen om de pijn in mijn rug te minderen. Vroeger moest ik mijn echtgenoot wakker maken en vragen om mij op de trap te ondersteunen. Dankzij Comfortlift kan ik nu zelfstandig naar beneden en terug naar boven'.

Vertrouwen in expertise

Comfortlift was de enige leverancier die beide trapliften kon installeren. "We hadden er van in het begin vertrouwen in: Comfortlift kon als enige met de buitentrap een tussenverdieping overbruggen zodat ik in een vloeiende beweging van boven naar beneden kan, en omgekeerd. Ik ben onder de indruk van het professionalisme waarmee Comfortlift voor elk obstakel een technisch onderbouwde aanpassing heeft waarmee ik me veilig voel. Hierdoor schenken ze me een stuk vrijheid dat ik anders zou moeten opgeven.'

Op maat van jouw situatie

  • Meest complete gamma aan trapliften in België

  • Meer dan 50 jaar expertise en knowhow met gemotiveerd en gespecialiseerd personeel

  • Service 24/7

  • Betaalbaar in onderhoud en dienst na verkoop

  • Al jarenlang vertrouwde partner van mutualiteiten, subsidiërende overheid en andere zorgpartners

  • Vrijblijvende offerte en advies

Ontdek hier de trapliften van Comfortlift!

Deel dit bericht

Contact

Mannebeekstraat 3

B-8790 Waregem


056 36 52 20

sales@comfortlift.be

Onze vestigingen

Waregem (Showroom)

Mannebeekstraat 3

B-8790 Waregem

Thimister-Clermont

Rue du Bosquet 3

B-4890 Thimister

Wemmel (Showroom)

Heide 7

B-1780 Wemmel

Wilrijk

Groenenborgerlaan 84

B-2610 Wilrijk

Charlerloi

Rue de Namur 17/A

B-6041 Charleroi