Bel ons gerust

We zijn hier om u te helpen met uw vragen.

056 35 85 85

Week van de Valpreventie: blijf (samen) in beweging!

11/03/2024

Van 22 tot en met 28 april 2024 organiseren verschillende partners rond het Expertisecentrum Val- en fractuurpreventie Vlaanderen samen de dertiende Week van de Valpreventie. De bedoeling is om ouderen, hun familie en personen werkzaam in de gezondheidszorg te sensibiliseren en informeren over het topic. Lees hier enkele tips die een val kunnen voorkomen!

Vermijd tapijten

Losliggende tapijten kunnen er voor zorgen dat je blijft haperen en kunnen dus een val veroorzaken. Als je echt vasthoudt aan het huiselijke karakter van een tapijt en houdt van die warmte, kan je opteren voor antislipmateriaal. Hierin heb je verschillende mogelijkheden. Je kan een antislipstrip aanbrengen op de zijkanten om de bevestiging op de vloer te verbeteren. Anderzijds is ook een antisliponderkleed een optie. Dit zorgt ervoor dat je tapijt niet verschuift en dempt ook nog eens het geluid. Van 2 vliegen in 1 klap gesproken!

Draag vast schoeisel

Loszittende schoenen of pantoffels kunnen afvallen terwijl je wandelt. Best is om schoeisel aan te kopen dat sluit achter je hiel. Die extra steun houdt niet alleen je voeten lekker warm maar verhindert ook een mogelijke val door het verliezen van je schoenen.

Zorg voor voldoende verlichting

Denk je de weg in uw huis blindelings te kunnen afleggen? Ga je er van uit elke drempel moeiteloos te kunnen nemen? Neem geen risico's! Zorg voor voldoende verlichting en wandel niet rond op de tast. Even op de lichtschakelaar drukken duurt maar een aantal seconden maar kan je wel een maandenlange revalidatie na een val besparen. Maak er dus een gewoonte van om nooit in het donker op pad te gaan.

Bewaar je evenwicht

Wanneer je iets van de grond wil rapen, plooi je best je knieën in plaats van voorover te buigen. Je riskeert anders om je evenwicht te verliezen. Het zijn kleine ingrepen die een wereld van verschil kunnen betekenen. Heb je wel vaker moeite met het bewaren van je evenwicht? Slaap je boven in uw vertrouwde kamer? Overweeg dan misschien een traplift om in alle veiligheid en zonder kans op vallen op het verdiep te raken.

Wat in eerste instantie onbelangrijk lijkt om aandacht aan te schenken, kan dus wel een impact hebben op het beletten van een val. Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Daarom is het zeker raadzaam zelf proactief aan valpreventie te doen. Deel gerust je eigen tips met leeftijdsgenoten! Zo vrijwaar je ook hen van mogelijke beperktere mobiliteit in de nasleep van een val.

Deel dit bericht

Contact

Mannebeekstraat 3

B-8790 Waregem


056 36 52 20

sales@comfortlift.be

Onze vestigingen

Waregem (Showroom)

Mannebeekstraat 3

B-8790 Waregem

Thimister-Clermont

Rue du Bosquet 3

B-4890 Thimister

Wemmel (Showroom)

Heide 7

B-1780 Wemmel

Wilrijk

Groenenborgerlaan 84

B-2610 Wilrijk

Charlerloi

Rue de Namur 17/A

B-6041 Charleroi