Bel ons gerust

We zijn hier om u te helpen met uw vragen.

056 35 85 85

Langer thuis blijven met een traplift? De eerste stap lijkt moeilijk, maar is het allerminst!

07/07/2023

Zelfbeklag? Frustratie? Woede misschien? Vast en zeker gekrenkte trots. Dat er met een vermindering van mobiliteit door leeftijd of een aandoening veelal emoties gepaard gaan, hoeft niet te verwonderen. We willen immers toch allemaal zelfstandig in het leven staan, en dit het liefst vanal ook zo lang mogelijk blijven doen. De beslissing om een traplift te plaatsen getuigt dan ook van realisme én vooruitziendheid. Ze zal een bewoner immers toelaten langer - en vooral langer zelfstandig - in z’n thuis te blijven, wat - gezien de fors gestegen kosten voor serviceflats en rusthuizen - allerminst een slechte keuze is.

Tussen keuze en installatie hoeft niet veel tijd te zitten

Een traplift heeft flink wat te bieden voor ouderen en mensen die te kampen hebben met een verminderde mobiliteit. Dit comfortabele stukje techniek stelt hen immers in staat om probleemloos verdiepingen te overbruggen, eventueel zelfs zonder externe hulp, afhankelijk of een transfer van of naar een rolstoel noodzakelijk is.

Bevind je je in die situatie, dan ontzie je je wellicht ‘die hele zoektocht naar het geschikte systeem’, maar we kunnen je op het hart drukken: er hoeft niet veel tijd te zitten tussen de beslissing én de ingebruikname. En dus is de moeilijkste stap naar een traplift eigenlijk… die om daadwerkelijk een traplift te plaatsen. Voor de rest kan je terecht bij een expert zoals Comfortlift, die je met kunde en kennis begeleidt richting hét systeem op maat.

Hoe Comfortlift je in beweging brengt

Bij Comfortlift houden we het op 5 stappen die vooral door onze eigen mensen worden gezet.

 • Bezoek:
  Jouw Comfortlift-contactpersoon komt graag bij je langs om je wensen en de situatie ter plekke in persoon te kunnen vaststellen.

 • Advies:
  Op basis van de input opgetekend tijdens het bezoek, formuleren we ons advies voor de perfecte oplossing voor jouw situatie.

 • Opmeting:
  Een projectleider bij je langs met een geavanceerd fotomeetsysteem om alles op te meten. Zo laten we niks aan het toeval over.

 • Maatwerk:
  Op basis van die meting vertalen we jouw vraag naar een product op maat van persoon én pand.

 • Plaatsing:
  Een van onze professionele plaatsers verzorgt de installatie en de indienststelling, eventueel geflankeerd door een ergotherapeut voor optimaal comfort. Zo ben je meteen vertrokken!

Uiteraard houdt het engagement van Comfortlift daar niet op. Voor service kan je de klok rond op ons rekenen, op weekend- én feestdagen. Maar nog liever zijn we onfortuinlijke pannes voor aan de hand van een jaarlijkse preventieve onderhoudsbeurt.

Een meerwaarde voor je woning

Bang dat de ogenschijnlijke permanentie van een traplift de waarde van je woning zou compromitteren? Think again! De implementatie van een traplift hoeft immers niet noodzakelijk als een permanente ingreep te worden beschouwd, ook al staat de robuustheid en veiligheid buiten kijf. Vervalt de nood aan een traplift, dan kan de mechanische verankering perfect worden teruggedraaid. Boorgaatjes worden opnieuw gedicht, de stroomvoorziening geëlimineerd.

Wie beslist om z’n woning mét traplift te verkopen, kan zich bovendien de vraag stellen of het wel een noodzaak is om die traplift vóór verkoop weg te halen. De vergrijzing zet zich immers nog steeds door, waardoor een traplift op de woningmarkt - zeker voor woningen in het hogere segment - zelfs een meerwaarde kan vormen voor de kapitaalkrachtige doelgroep van +65’ers. Op voorwaarde dat het een systeem van een kwalitatieve aanbieder is!

Ontdek nu onze oplossingen!

Deel dit bericht

Contact

Mannebeekstraat 3

B-8790 Waregem


056 36 52 20

sales@comfortlift.be

Onze vestigingen

Waregem (Showroom)

Mannebeekstraat 3

B-8790 Waregem

Thimister-Clermont

Rue du Bosquet 3

B-4890 Thimister

Wemmel (Showroom)

Heide 7

B-1780 Wemmel

Wilrijk

Groenenborgerlaan 84

B-2610 Wilrijk

Charlerloi

Rue de Namur 17/A

B-6041 Charleroi