Bel ons gerust

We zijn hier om u te helpen met uw vragen.

056 35 85 85

Zet meteen 5 stappen verder richting jouw perfecte traplift

06/07/2023

Bij wie te lijden heeft onder een verminderde mobiliteit, maar z’n zelfstandigheid wil vrijwaren, is de kans aanzienlijk dat je vroeg of laat in contact komt met (trap)liftsystemen. Maar wees gewaarschuwd: er komt een stortvloed aan informatie op je af, en een nog grotere golf aan aanbieders. Bij Comfortlift stellen we zowel zit- als keuzecomfort voorop, en geven we je dus graag enkele cruciale adviezen mee waardoor je tot de perfecte traplift kan komen voor jouw specifieke situatie.

1 Welke trap heb je?

De allereerste stap is misschien de meest eenvoudige, waarvoor je je niet (letterlijk) in bochten hoeft te wringen: bepalen over welke trap je beschikt. Want of je een rechte, gebogen of draaitrap hebt, zal de uiteindelijke configuratie bepalen.

2 Hoeveel hoogte / verdiepingen wil je overbruggen?

De tweede stap houdt nauw verband met de eerste: hoeveel meter wil je in het trappenhuis met je traplift kunnen overbruggen? Met deze gegevens kan de aanbieder immers aan de slag om het aantal benodigde steunpunten te bepalen. En wees gerust: een traplift voor meerdere verdiepingen is zeker een optie, als alternatief voor bv. een huislift.

3 Ben jij (of de gebruiker) rolstoelgebonden?

Hoewel een huislift bij voldoende ruimte altijd mogelijk is, zijn trapliften zelfs bij rolstoelgebruikers nog steeds een optie. Er bestaan immers robuuste systemen die het gewicht van de gebruiker én diens rolstoel kunnen tillen, zonder evenwel de toegankelijkheid van de trap te hypothekeren. Net zoals bij klassieke trapliften is een platformlift immers inklapbaar.

4 Hoeveel bedraagt het gewicht van de gebruiker?

Om een vlotte werking te kunnen garanderen, is het essentieel om richting een traplift te worden geleid met voldoende draagcapaciteit. Het kan aangewezen zijn om hierbij wat marge in te calculeren, zodat de gebruiker bv. boodschappen kan meenemen zonder dat de gekozen traplift dienst dreigt te weigeren.

5 Ben je op zoek naar een oplossing voor binnen of buiten?

Niet ieder trapliftsysteem is erop geënt om buiten te worden geplaatst. De types die dit wel zijn, beschikken over de juiste IP-klasse, waarmee hun waterwerendheid wordt bewezen. Ook coatings en afdichtingen zijn erop voorzien om onbewogen te blijven wanneer het weer wat grilliger wordt.

En nu?

Met de antwoorden op deze vragen kunnen de specialisten en adviseurs bij Comfortlift je al een pak gerichter een suggestie doen. Hierdoor zal je niet enkel keuzecomfort weten te ervaren in het traject naar een oplossing, maar ook een zorgeloze plaatsing, flink wat gebruiksgemak en heel wat zitcomfort.


Op zoek naar jouw unieke mobiliteitsoplossing?

Kom met je antwoorden naar Comfortlift, en ervaar hoe comfortabel kiezen kan zijn!

Deel dit bericht

Contact

Mannebeekstraat 3

B-8790 Waregem


056 36 52 20

sales@comfortlift.be

Onze vestigingen

Waregem (Showroom)

Mannebeekstraat 3

B-8790 Waregem

Thimister-Clermont

Rue du Bosquet 3

B-4890 Thimister

Wemmel (Showroom)

Heide 7

B-1780 Wemmel

Wilrijk

Groenenborgerlaan 84

B-2610 Wilrijk

Charlerloi

Rue de Namur 17/A

B-6041 Charleroi