— Wij verhogen uw comfort
Comfortlift Orona
  • Home
  • Blog
  • De belangrijkste vragen over buitenliften beantwoord

De belangrijkste vragen over buitenliften beantwoord

dinsdag 04 februari 2020
Wel overtuigd van de voordelen van een huislift, maar geen ruimte in huis? Dan kan je altijd nog een buitenlift overwegen. We zetten alles wat je daarover moet weten op een rijtje.

Kan je altijd een buitenlift plaatsen?

In sommige woningen kan een huislift niet geplaatst worden omdat de ruimte beperkt is of sommige noodzakelijke aanpassingen niet kunnen gebeuren… In dat geval vormt een lift aan de buitenkant van je woning, die vrijwel altijd geplaatst kan worden, dé oplossing om je toegankelijkheid en bewegingsvrijheid te verzekeren.

Waar wordt de buitenlift geplaatst?

Een buitenlift wordt typisch tegen de gevel aan geplaatst. Een bouwkundige of gemetselde schacht waarin de lift gemonteerd wordt is niet altijd nodig, maar wel mogelijk. In dat geval zal er rekening gehouden worden met waar de lift en schacht geplaatst worden zodat die het zicht van binnenuit niet beperken.

Is een bouwvergunning nodig?

Voor een buitenlift is, in tegenstelling tot een lift in huis, een bouwvergunning noodzakelijk. Die kan je aanvragen en verkrijgen bij jouw gemeente.


Is een buitenlift bestand tegen alle weeromstandigheden?

Uiteraard wordt voorzien dat de buitenlift alle weersomstandigheden kan doorstaan. De gebruikte materialen zijn daarom steeds van goede kwaliteit, roestvrij, isolerend... Er wordt bovendien verwarming voorzien voor de techniek, zodat de lift ook bij lage temperaturen blijft werken. 


Wat met beveiliging?

Om onbevoegd gebruik van de lift te voorkomen, kunnen een aantal beveiligingsmaatregelen worden genomen. Een alarmfunctie ligt voor de hand. Om bevoegde gebruikers te identificeren kan bovendien met een sleutelcontact of een ander identificatiesysteem gewerkt worden.

Meer weten over buitenliften? Of wil je de vergelijking maken tussen binnen- en buitenlift? Contacteer ons vrijblijvend!