— Wij verhogen uw comfort
Comfortlift Orona

Een traplift voor een trap met bochten

maandag 20 januari 2020
Wanneer de trap nemen een obstakel voor je wordt, kan een traplift een oplossing bieden. Voor elke situatie bestaat er wel een geschikte traplift. Zeker ook voor trappen met bochten, of die nu smal, breed, kort of lang zijn.

Buis met bochten

Het grootste verschil tussen een traplift voor een rechte trap en een traplift voor een trap met bocht(en) is de buis waarop de traplift bevestigd wordt. Die moet namelijk de bochten kunnen maken.
Voor vaak voorkomende bochten, zoals 45 en 90 graden, zijn standaard tussenstukken beschikbaar. Als je trap daarvan afwijkt, bijvoorbeeld omdat hij op maat gemaakt is, kunnen ook tussenstukken op maat gemaakt worden.
Doordat met tussenstukken gewerkt wordt, maakt het ook niet uit hoeveel bochten er zijn en of die zich aan het begin, midden of einde van de trap bevinden. De traplift wordt perfect aangepast aan jouw trap.

Trap blijft toegankelijk voor anderen

Verder worden een aantal maatregelen genomen zodat de trap toegankelijk blijft voor je huisgenoten.
Zo kan de traplift aan de binnenkant van de trap geïnstalleerd worden. Zo blijft niet alleen de brede kant van de trap, maar ook de trapleuning vrij. De andere bewoners kunnen zo, net als jij, veilig de trap blijven nemen.
Er zijn ook trapliften die langs de buitenbocht geplaatst worden. Ook hierbij wordt ervoor gezorgd dat de trap zo weinig mogelijk plaats inneemt zodat het traplopen niet belemmerd wordt. Vaak kan de rail van de traplift dan als trapleuning dienen.

Comfort

Natuurlijk wordt ook aan jouw comfort gedacht. Zo zal de traplift de bochten altijd zachtjes maken, hoe scherp de bocht zelf ook is.
Bij sommige trapliften zal de stoel zich ook telkens zo draaien zodat je knieën onderweg nooit de muur, leuning of andere obstakels raken. Daartoe kan ook het stoeltje achteruit omhoog laten gegaan worden.

Meerdere opties

Bij comfortlift hebben we verschillende soorten trapliften die geschikt zijn voor een trap met bochten.

Benieuwd welke het meeste geschikt is voor jouw woning? Contacteer ons gerust voor meer info en advies op maat.