— Wij verhogen uw comfort
Comfortlift Orona
  • Home
  • Blog
  • Een traplift wanneer de nood groeit? ‘Niet twijfelen, maar meteen doen!’

Een traplift wanneer de nood groeit? ‘Niet twijfelen, maar meteen doen!’

maandag 24 april 2023
Als de mobiliteit wat afneemt, is het goed om beslissingen liever vandaag dan morgen te nemen, zelfs al zijn die keuzes soms confronterend. Toen de mobiliteit van Marc Devlaminck uit Deerlijk - 82 lentes jong - wat begon af te nemen, overwogen hij en z’n echtgenote Rosa dan ook meteen om in een traplift te investeren. Op aanraden van zoon Karel kwam men al snel uit bij Comfortlift als aanbieder.

Geen koppel om stil te zitten

Een huwelijk, gezegend met twee zonen en zes kleinkinderen, en in 2016 nog gevierd met een gouden jubileum. Een actief verenigingsleven voor Marc als jeugdtrainer, bestuurslid van de kerkfabriek, het feestbestuur Molenhoek en Okra, met daarenboven een voorliefde voor fietsen die de pater familias deelt met z’n vrouw Rosa. Dient het gezegd dat men er ten huize Devlaminck niet bepaald het koppel naar is om bij de pakken te blijven zitten? Of toch niet naar keuze.
Een traplift? Niet twijfelen, maar doen!


Laat dat nu echter nét een karaktertrek zijn die moeilijk te verenigen valt met een verminderde mobiliteit. Die vaststelling kan best confronterend zijn, zo beseft ook Rosa intussen. “Het was echter noodzakelijk om hieraan gevolg te geven”, klinkt het. “M’n man z’n mobiliteit - en in mindere mate ook die van mezelf - was wat teruggevallen, vandaar. Trappen nemen werd vooral voor Marc een uitdaging, waardoor hij al een tijdje op het gelijkvloers sliep. Een van onze zonen raadde ons aan om niet af te wachten, maar meteen stappen te zetten om een antwoord te bieden op die verminderde mobiliteit. ‘Niet twijfelen, maar nu doen!’ Een traplift dus, en die vonden we bij - hoe kan het ook anders - Comfortlift.”


Geen showroombezoek, wél perfect advies thuis


Een bezoekje aan de showroom in Waregem was voor het koppel naar eigen zeggen niet nodig. “We hadden er alle vertrouwen in dat de persoon van Comfortlift die bij ons langskwam ons de best mogelijke keuze zou adviseren. Alles werd opgemeten, om zo te kunnen tegemoetkomen aan onze voorkeuren en de praktijksituatie met onder meer een trap met bocht.”


Razendsnelle installatie en uitstekende opvolging

In juni 2021 - luttele weken na de beslissing - werd de traplift al geïnstalleerd. “Comfortlift illustreerde meteen waarom het niveau van service zo gewaardeerd werd, want toen de aandrijving bij de opstart wat stroef leek te verlopen, verving men onmiddellijk de motor in garantie”, zo herinnert Rosa zich. “Sindsdien maakt Marc probleemloos gebruik van het systeem.” Al geeft Rosa toe zelf ook erg vaak gebruik te maken van de traplift. “Voor het gemak”, lacht ze. “Ik ben tenslotte ook al 79, en het is écht gemakkelijk, inclusief de bediening. Eerlijk: m’n man en ik zouden de traplift niet meer kunnen missen!”